Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Δωρεάν μεταφορά από και προς το σχολείο με ασφάλεια για όλα τα παιδιά!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:53:00 μ.μ. |
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Δωρεάν μεταφορά από και προς το σχολείο με ασφάλεια για όλα τα παιδιά!
 Η τρίτη βδομάδα λειτουργίας των σχολείων βρίσκει πολλά παιδιά μας εκτός σχολικού προγράμματος αφού όσα δε μένουν στις πόλεις του νομού δεν έχουν τρόπο να μεταφερθούν στο σχολείο τους. Οι εργαζόμενοι γονείς δεν μπορούν να αναλάβουν και το κόστος της μεταφοράς ούτε να αφήνουν τις δουλειές τους για να κάνουν τις αναγκαίες μετακινήσεις των παιδιών.

Δεν μπορεί να παραμένει άλυτο το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών και να οδηγεί σε αδιέξοδο τις οικογένειες των 4.000 μαθητών της Αργολίδας! Είναι απαράδεκτο να εξαρτάται η μόρφωση των παιδιών μας από το εάν ο κάθε επιχειρηματίας – ιδιοκτήτης μέσου μεταφοράς κερδίζει ή όχι από τους διαγωνισμούς της Περιφέρειας. Δεν θα επιτρέψουμε να κάνουν μπαλάκι τα παιδιά. Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα, φτάνουν τα ημίμετρα, οι παρατάσεις, οι υποσχέσεις και τα πολιτικά παιχνίδια σε βάρος των λαϊκών οικογενειών. Εδώ και τώρα να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στο νομό!

Απαιτούμε:

· Εδώ και τώρα, με ευθύνη της κυβέρνησης και της Περιφέρειας, να ξεκινήσουν τα δρομολόγια, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη, ασφαλής και δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών από και προς τα σχολεία τους.

· Να αποζημιωθούν στο 100% όλοι οι γονείς για τη μέχρι τώρα επιβάρυνσή τους, αφού η μεταφορά των μαθητών είναι υπόθεση του κράτους και όχι των γονιών. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών!

· Κεντρική και Τοπική Διοίκηση να πάρουν άμεσα μέτρα, ώστε να εξασφαλιστεί με ίδια μέσα η μεταφορά των μαθητών. Να μην εξαρτάται το αν θα μετακινούνται τα παιδιά μας από το κέρδος του εκάστοτε ιδιώτη. Η δημιουργία δημόσιου φορέα δωρεάν και ασφαλούς μεταφοράς με κατάλληλα διαμορφωμένα μέσα μετακίνησης μπορεί να απαντήσει πιο ολοκληρωμένα στο πρόβλημα.

Συμμετέχουμε οι γονείς μαζί με τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς, 

στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφέρεια στο Ναύπλιο, 

την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018 στις 13:30. 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ