ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

"Βαλτώνουν" υποθέσεις του Πρωτοδικείου Σπάρτης στο Εφετείο Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:20:00 π.μ. | |
"Βαλτώνουν" υποθέσεις του Πρωτοδικείου Σπάρτης στο Εφετείο Ναυπλίου
Στην αρμοδιότητα του Εφετείου Ναυπλίου παραμένουν προς το παρόν οι υποθέσεις του Πρωτοδικείου Σπάρτης. Έτσι το νέο δικαστικό έτος ξεκινά στις 17 Σεπτεμβρίου χωρίς αλλαγές στις αρμοδιότητες του Εφετείου Καλαμάτας.

Και μπορεί η νέα ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης να μην φαίνεται ότι υποστηρίζει το ίδιο σθεναρά τη μεταφορά αρμοδιότητας από το Ναύπλιο στην Καλαμάτα, αλλά οι δικηγόροι της Σπάρτης μάλλον δείχνουν να αλλάζουν θέση και άποψη.

Θυμίζουμε ότι ο προκάτοχος του Μιχάλη Καλογήρου στο υπουργείο Σταύρος Κοντονής είχε έρθει την περασμένη άνοιξη σε διερευνητικές επαφές με τους νομικούς Σπάρτης και Ναυπλίου, καθώς το Δικαιοσύνης εξέταζε σοβαρά το ενδεχόμενο να μεταφέρει τις υποθέσεις του Πρωτοδικείου Σπάρτης, για να ελευθερωθεί από την πληθώρα δικών το Εφετείο Ναυπλίου, που δεν βρίσκει δικάσιμους για το πλήθος των εκκρεμών προς εκδίκαση υποθέσεων. Αυτό όμως βρήκε τη σθεναρή αντίσταση των δικηγόρων Ναυπλίου, ενώ οι Σπαρτιάτες συνάδελφοί τους σε συνέλευση του συλλόγου τους τον περασμένο Ιούνιο φάνηκαν διχασμένοι για το τι θα ήταν καλύτερο γι’ αυτούς. 

Οι πληροφορίες μας όμως λένε ότι πλέον πληθαίνουν οι φωνές εκείνες των δικηγόρων, οι οποίοι βλέπουν θετικά να έρχονται στην Καλαμάτα αντί να ταξιδεύουν στο Ναύπλιο από τη Σπάρτη. Οπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στην “Ε” οι ίδιοι άνθρωποι φαίνεται σαν να έχει μεταστραφεί το κλίμα, ενώ κατά πόσο αυτή η μεταστροφή έχει μια τέτοια δυναμική που να δρομολογήσει εξελίξεις, απομένει να φανεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης. 

Να σημειώσουμε εδώ ότι στην τελευταία συνέλευση των δικηγόρων πριν την διακοπή των δικαστηρίων για το καλοκαίρι επικράτησε η άποψη να παραμείνουν ως έχουν τα πράγματα, γιατί έχουν συνηθίσει στο Ναύπλιο, όπου εκεί έχουν αναπτύξει διαπροσωπικές και σχέσεις συνεργασίας με τους Αργολιδείς συναδέλφους τους. Πλέον όμως δεν αποκλείει κανείς τίποτα γιατί από θέμα απόστασης τουλάχιστον η Καλαμάτα είναι πιο κοντά και η μεταφορά αρμοδιότητας από το Εφετείο Ναυπλίου στο εδώ Εφετείο κερδίζει συνεχώς υποστηρικτές.

Πάντως, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι κάτι τέτοιο, η μεταφορά δηλαδή αρμοδιότητας και τέταρτου Πρωτοδικείου στο Εφετείο Καλαμάτας (ήδη έχει στην αρμοδιότητά του τα Πρωτοδικεία Καλαμάτας, Κυπαρισσίας και Γυθείου) απαιτεί την ενίσχυση με δύο επιπλέον εφέτες τουλάχιστον, έναν δεύτερο ίσως πρόεδρο Εφετών και φυσικά νέες οργανικές θέσεις για αντεισαγγελείς, καθώς στην Καλαμάτα υπάρχει μια θέση αντεισαγγελέα Εφετών ενώ στο Ναύπλιο τρεις.

Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων.

Ν.Κ.
Πηγή:eleftheriaonline.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ