ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Περισσότεροι Έλληνες κατάφεραν να πάνε διακοπές φέτος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:26:00 μ.μ. |
Περισσότεροι Έλληνες κατάφεραν να πάνε διακοπές φέτος
 Περισσότεροι Έλληνες κατάφεραν να πάνε διακοπές φέτος, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 10% σε σχέση με πέρυσι για όσους κινήθηκαν στο εσωτερικό της χώρας και αύξηση 20% για όσους έφυγαν εκτός συνόρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κορυφή των προτιμήσεων του μέσου Έλληνα είναι το Αιγαίο, τα Επτάνησα, η Κρήτη και η Πελοπόννησος.

Τα στοιχεία προκύπτουν από τις κρατήσεις που συγκέντρωσε η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, από τα ελληνικά τουριστικά γραφεία- μέλη των Συνδέσμων της.

Κορυφαίοι προορισμοί στο εξωτερικό είναι η Γαλλία, η Ιταλία, η κεντρική και βόρεια Ευρώπη, καθώς και τα περισσότερο... μακρινά ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς όπως η ΝΑ Ασία, η Ιαπωνία, η Κούβα και η Ν. Αμερική.

Η αυξημένη κινητικότητα των Ελλήνων στο εξωτερικό αποδίδεται εν μέρει στις υψηλές πληρότητες που παρατηρούνται στα ελληνικά ξενοδοχεία, λόγω της αύξησης του εισερχόμενου τουρισμού στη χώρα.

Επιπλέον, άλλοι παράγοντες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο φέτος το καλοκαίρι, "αναγκάζοντας" μεγάλους tour operators να προχωρήσουν σε ειδικά πακέτα ταξιδιών, ήταν οι υψηλές θερμοκρασίες στην κεντρική Ευρώπη καθώς και το Μουντιάλ...

Επιπλέον, το καλοκαίρι του '18 παρατηρήθηκε αύξηση των Ελλήνων ταξιδιωτών που επέλεξαν κρουαζιέρα για διακοπές.

Ο Λύσανδρος Τσιλίδης, πρόεδρος της FedHATTA, δήλωσε ότι η ζήτηση των Ελλήνων για ταξίδια φέτος ήταν ικανοποιητική και αποτέλεσε σαφή ένδειξη ότι οι Έλληνες πλέον ταξιδεύουν περισσότερο.

Με πληροφορίες από το sputniknews,gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ