ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Μάχη των πυροσβεστών σε Μαραθώνα, Αχαΐα, Αρκαδία και Κεφαλονιά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:00:00 π.μ. | |
Μάχη των πυροσβεστών σε Μαραθώνα, Αχαΐα, Αρκαδία και Κεφαλονιά
Σε τουλάχιστον τέσσερα πύρινα μέτωπα έδινα μάχη οι πυροσβέστες τη νύχτα. Συγκεκριμένα φωτιές ξέσπασαν στα Δικαστικά Μαραθώνα, στην Αρκαδία, την Αχαΐα και την Κεφαλονιά.

Στο Μαραθώνα, αν και το μέτωπο στην περιοχή Δικαστικά δεν έχει ακόμα ελεγχθεί πλήρως, η εικόνα σύμφωνα με την Πυροσβεστική είναι καλύτερη παρά τους ισχυρούς ανέμους. Από τη φωτιά που ξέσπασε τα μεσάνυχτα δεν έχουν ακόμα αναφερθεί ζημιές σε σπίτια.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο αλλά και εθελοντές.
σε δασική έκταση στην περιοχή Δικαστικά Μαραθώνα Αττικής. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο.


Εμφάνιση Δούρου


Στη φωτιά στο Μαραθώνα, σε αντίθεση με τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που ήταν απούσα, έκανε την εμφάνισή της η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και το γνωστοποίησε η ίδια με ανάρτησή της στο Facebook.

Η φωτιά στα Λουτρά Αρκαδίας

Στην Αρκαδία φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα σε δασική έκταση στην περιοχή Λουτρά. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά καίει πουρνάρια. Στην περιοχή βρίσκονται και επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο.
Πυρκαγιά σε έκταση στην περιοχή Λουτρά Αρκαδίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο.

Πυρκαγιά στην περιοχή της Λίμνης Προκοπίου

Στην Αχαΐα λίγο μετά τις 5:30 η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή της Λίμνης Προκοπίου που εκδηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης.
Λίγο πριν τις 10 το βράδυ, η αστυνομία είχε δώσει εντολή να ανακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο Μετόχι-Καλογριά, προκειμένου να προφυλαχθούν οι κάτοικοι και να κινούνται πιο ελεύθερα τα οχήματα της Πυροσβεστικής.
Τελικά στις 5:37 η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Κεφαλονιά: Οι φλόγες έφτασαν στις αυλές του οικισμού Ζόλα

Πυρκαγιά ξέσπασε χθες και στην Κεφαλονιά. Οι δυνατοί βορειοανατολικοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή έφθαναν τα 9 μποφόρ, μετέφεραν πολύ γρήγορα την πυρκαγιά προς το οικισμό. Σύμφωνα με το inkefalonia.gr η φωτιά στις 22:30 έφτασε στις αυλές των σπιτιών του οικισμού, αλλά στη συνέχεια περιορίστηκε. Ωστόσο, οι ισχυρότατοι άνεμοι προκαλούσαν διαρκείς αναζωπυρώσεις.

Όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Κεφαλονιάς βρίσκονταν στο χωριό Ζόλα και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς Παναγή Δρακουλόγκωνα «η Περιφερειακή Ενότητας Κεφαλονιάς, ήταν έτοιμη για εκκένωσεις καθώς οι ριπές των ανεμών είναι πολύ ισχυρές και μεταφέρουν την φωτιά προς το χωριό.

Τελικά στις 5:51 η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών – Τι δείχνει ο χάρτης

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σήμερα είναι πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της επικράτειας λόγω και των ισχυρών βοριάδων. Σχεδόν όλη η δυτική Ελλάδα, οι Κυκλάδες, τα νησιά του βορειανατολικού Αιγαίου, η Αττική, η Βοιωτία, η Εύβοια, η Χαλκιδική, η Κορινθία είναι «κίτρινες» στο χάρτη που εκδίδει η ΓΓΠΠ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ