Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2018

Στο Κουτσοπόδι ο Ανάβαλος αναμένεται να απογειώσει την παραγωγή

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:31:00 π.μ. | | |
Στο Κουτσοπόδι ο Ανάβαλος  αναμένεται να απογειώσει την παραγωγή
Στην Αργολίδα, ο Ανάβαλος έφτασε στο Κουτσοπόδι και το νερό μπήκε στο αυλάκι, με αποτέλεσμα όλοι τώρα να περιμένουν καλύτερες μέρες μετρώντας αντίστροφα για τη στιγμή που θα πάψουν να χρησιμοποιούν τις γεωτρήσεις.

Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Κουτσοποδίου, Γιάννης Κολοβός, επισημαίνει ότι «το νερό ήρθε και το έχουμε ρίξει στη δεξαμενή. Από εκεί και πέρα, αρχίσαμε τους ελέγχους και στους δύο αγωγούς που θα χρησιμοποιήσουμε και, παράλληλα, πραγματοποιούμε και επανεγγραφές των παραγωγών στον ΤΟΕΒ». 

Όπως εξηγεί, «βρισκόμαστε και σε συνεργασία με τους εκπροσώπους του Μοναστηρακίου, Φιχτίων και Μυκηνών, ώστε να στείλουμε και εκεί έναν αγωγό».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, με τη λειτουργία του Ανάβαλου θα σταματήσει η άντληση των γεωτρήσεων σε 20.000 στρέμματα που αντιστοιχούν σε περίπου 500 αγρότες. Εάν προστεθούν και τα στρέμματα των άλλων περιοχών, τότε ο συνολικός αριθμός των στρεμμάτων θα φτάσει τα 30.000 στρέμματα.

«Η λειτουργία του Ανάβαλου θα απογειώσει την οικονομία της Αργολίδας, αφού θα αναβαθμιστεί η ποιότητα, ενώ θα υπάρχει επιπλέον η δυνατότητα να καλλιεργηθούν και άλλα αγροτικά προϊόντα», σημειώνει ο Νίκος Κολοβός. Το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί είναι ένας μήνας το αργότερο, αλλά το πιο πιθανό είναι τις επόμενες εβδομάδες να ξεκινήσει η λειτουργία του.

Γιώργος Αργυρίου
Πηγή: ypaithros.gr
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ