ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Αντιπροσωπεία της «Πελοπόννησος Πρώτα» επισκέφθηκε τη ΔΕΗ Μεγαλόπολης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:03:00 μ.μ. | | |
Αντιπροσωπεία της «Πελοπόννησος Πρώτα» επισκέφθηκε τη ΔΕΗ Μεγαλόπολης
Το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη επισκέφθηκε την Πέμπτη ο επικεφαλής της «Πελοπόννησος Πρώτα» Νίκος Πατσαρίνος, όπου είχε συνάντηση με μέλη της Διοίκησης και στελέχη, για θέματα που αφορούν την ενέργεια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Με αφορμή τα νέα κλιματικά δεδομένα, τις περιβαλλοντικές οδηγίες και τις ευρωπαϊκές δικαστικές αποφάσεις για μείωση στη χρήση του λιγνίτη, αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις με την ιδιωτικοποίηση μονάδων της ΔΕΗ και ό,τι αυτό συνεπάγεται αφενός για την ίδια τη λειτουργία της και τα προβλήματα των εργαζομένων της αφετέρου για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου ενημερώθηκε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της «Λιγνιτική Μεγαλόπολης Α.Ε.» Βασίλη Βασιλόπουλο, τον διευθυντή του Κλάδου Ορυχείων Χρήστο Καβουρίνο, τον τομεάρχη Γιώργο Καραβά, τον διευθυντή παραγωγής Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον συνδικαλιστή Κωνσταντίνο Σαρδέλη. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και οι φίλοι της «Πελοπόννησος Πρώτα» από την περιοχή, Θανάσης Γιαννακόπουλος και Σωτήρης Γρηγορόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε λόγος για τα ζητήματα που αφορούν την ενέργεια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και το ποιος είναι ο ρόλος της ΔΕΗ με βάση το νέο τοπίο που διαμορφώνεται, όπως: Η καλωδιακή σύνδεση των Νησιών με την Ηπειρωτική Ελλάδα (διασύνδεση Κρήτης με Πελοπόννησο), η αναβάθμιση των δικτύων της ΔΕΗ, η λειτουργία της μονάδας φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη και η τροφοδοσία με φυσικό αέριο όλων των μεγάλων πόλεων στην Πελοπόννησο, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και η σύσταση Ενεργειακής Κοινότητας στην Περιφέρεια.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων της Εταιρείας αλλά και στην αξιοποίηση των εκτάσεων και των πόρων από τη ΔΕΗ προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Πατσαρίνος, έχοντας υπόψη ότι η Μεγαλόπολη ήταν πάντα το Α και το Ω της ενέργειας σε όλη την Πελοπόννησο, προσπαθούμε να δούμε πώς αυτό μπορούμε να το προστατέψουμε και να το βελτιώσουμε στο πλαίσιο των νέων δεδομένων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ