ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Γιάννης Γκιόλας: Η Αργολίδα στο μάτι του κυκλώνα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:31:00 μ.μ. | |
Η Αργολίδα Δοκιμάζεται σήμερα σκληρά από εξαιρετικά μεγάλης έντασης καιρικά φαινόμενα.

Ιδιαίτερα πλήττεται η περιοχή του Δήμου ΄Αργους – Μυκηνών. Μικρότερη υπήρξε η ένταση και οι συνέπειες στους υπόλοιπους Δήμους.

 Το κύμα της κακοκαιρίας εκδηλώθηκε με μεγάλη έντασης και διάρκειας βροχόπτωση, που εκδηλώθηκε από το μεσημέρι και διαρκεί και τις βραδινές ώρες. Παράγοντες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, βάσει μιας πρώτης επισκόπησης υπολόγισαν το ύψος της βροχής σε περίπου 100 χιλιοστά την ώρα, ένα ποσοστό που πολύ σπάνια είχε συμβεί στην περιοχή μας.

Η βροχή που έπεσε στην ορεινή ζώνη συνέτεινε στην υπερχείλιση των χειμάρρων του «Ξηριά» και της «Πάνιτσας» του ΄Αργους. Από τον κατακλυσμό των υδάτων κινδύνευσαν ολόκληρες περιοχές, όπως της Νέας Κίου, πλημμύρισαν όμως πολλές αγροτικές εκτάσεις, κάποιες ισόγειες κατοικίες και ορισμένες βιοτεχνίες.

 Οι Υπηρεσίες Εκτάκτων Αναγκών της Περιφέρεις, του Δήμου ‘ Αργους – Μυκηνών και της ΕΛΑΣ, κυρίως όμως οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιδόθηκαν σ’ ‘ένα διαρκή και δύσκολο έργο, για να προστατεύσουν πρωτίστως ανθρώπινες ζωές, με συντονισμό ακριβείας και δράσεις άμεσες και αποτελεσματικές Διαρκής σύσκεψη όλων των αρμόδιων παραγόντων υπήρξε επί ώρες στο Δημαρχείο ΄Αργους, με παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του Δημάρχου Αργους Δημ. Καμπόσου, του Αντιπεριφερειάρχη Τάσου Χειβιδόπουλου, της Αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου, των Αντιπερειφεριαρχών Αργολίδας Φάνη Στεφανόπουλου και Βασίλη Σιδέρη καθώς και της Αντιδημάρχου ΄Αργους Κατερίνας Μπόμπου (Συντονίστριας Εκτάκτων Αναγκών) του δημοτ. Συμβούλου Πέτρου Διολίτση και βεβαίως του Διοικητή Της Π.Υ. ΄Αργους και του Διοικητή Περιφερειακής Διοίκησης Πελοποννήσου Θεόδωρου Λαρέζου.

Στη σύσκεψη παρέστη και ο Βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας που νωρίτερα περιόδευσε ορισμένες από τις πληγείσες περιοχές.

 Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, που επίσης έφθασε και παρέμεινε για αρκετό χρόνο στο Δημαρχείο του Άργους αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, έχοντας αποκομίσει και ο ίδιος ιδία γνώση των συνεπειών της μεγάλης κακοκαιρίας που επισυνέβη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, δήλωσε ότι εντός των προσεχών ωρών θα προχωρήσει στην κήρυξη έκτακτης ανάγκης για εκείνες τις περιοχές που υπέστησαν τις μέγιστες καταστροφές και ζημίες.

 Η προσοχή όλων εστιάζεται πλέον στην αποκατάσταση και επανόρθωση των ζημιών που προκλήθηκαν από το δεινό κύμα κακοκαιρίας.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ