Ζωντανή μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων από το ΙΟΝΙΑΝ

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για την κυβερνητική εκχώρηση στο Υπερταμείο ακινήτων του Δημοσίου στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:25:00 π.μ. | |
Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για την κυβερνητική εκχώρηση στο Υπερταμείο ακινήτων του Δημοσίου στην Αργολίδα
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο με θέμα την κυβερνητική εκχώρηση στο Υπερταμείο ακινήτων του Δημοσίου στην Αργολίδα.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Με την υπ' αριθμό ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018 – ΦΕΚ Β' 2320/19-06-2018 απόφαση εκχωρούνται 10.119 δημόσια ακίνητα στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ) – Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), μεταξύ των οποίων και ιστορικά μνημεία, μουσεία, αρχαιολογική χώροι κλπ. Δημόσια περιουσιακά στοιχεία εκχωρούνται και στην Αργολίδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Κυβέρνηση έσπευσε να υλοποιήσει άμεσα την απαίτηση του Υπερταμείου, η διοίκηση του οποίου με επιστολή της με ημερομηνία 14/6/2018 ζήτησε να μεταφερθούν τα εν λόγω ακίνητα στην ΕΤΑΔ ΑΕ που είναι θυγατρική του εταιρεία.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι στο σχετικό ΦΕΚ για τη μεταβίβασή τους, τα ακίνητα αναφέρονται μόνο με τον Κωδικό Αριθμό Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ), χωρίς κανένα άλλο σχετικό – προφανώς για να αποφευχθούν τυχόν αντιδράσεις – και φυσικά πριν τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης δεν υπήρξε η επιβεβλημένη ενημέρωση.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Ποια είναι τα δημόσια ακίνητα στην Αργολίδα που εκχωρούνται στην ΕΤΑΔ ΑΕ;
Με ποια κριτήρια επελέγησαν τα συγκεκριμένα ακίνητα;
Συμπεριλαμβάνονται σε αυτά ιστορικά – αρχαιολογικά μνημεία και ακίνητα δημόσιου και τοπικής αυτοδιοίκησης;».
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ