Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2018

Γ. Μανιάτης: Δικαίωση για την κατάργηση του Φόρου στο κρασί – Κόλαφος για ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:07:00 μ.μ. | |
Γ. Μανιάτης: Δικαίωση για την κατάργηση του Φόρου στο κρασί – Κόλαφος για ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ
Ο καθ. Γ. Μανιάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε την ακύρωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί μετά από σχετική προσφυγή των εκπροσώπων οινοποιών και αμπελοκαλλιεργητών. Ένας παράλογος φόρος που ως Κίνημα Αλλαγής παλέψαμε πολλές φορές μέσα στη Βουλή να καταργηθεί, δεδομένου ότι προκαλεί τεράστια προβλήματα σε όλο τον κλάδο των αμπελοοινικών προϊόντων, απίστευτη γραφειοκρατία κι ελάχιστη απόδοση εσόδων. Ταυτόχρονα, δημιουργεί εξαιρετικά αρνητικές συνθήκες ανταγωνισμού για το ελληνικό κρασί σε σχέση με τα κρασιά Γαλλίας, Ισπανίας, κ.ά.

Παρά τις διαδοχικές υποσχέσεις της κυβέρνησης για κατάργηση, δυστυχώς αποδείχτηκε ότι για άλλη μια φορά ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κορόιδευαν κυνικά και χυδαία τους Έλληνες παραγωγούς.

Με την απόφαση του ΣτΕ τόσο οι αμπελοκαλλιεργητές του Μαλανδρενίου και των άλλων περιοχών μας, όσο και τα οινοποιεία της Αργολίδας, δικαιώνονται και μπορούν να συνεχίσουν τον αγώνα τους για κατάκτηση νέων αγορών.Θέλω ιδιαίτερα να συγχαρώ το συμπατριώτη μας και Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, Γιώργο Σκούρα, για την αποτελεσματική διαχείριση του όλου θέματος».
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ