ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Σοκάρουν τα επίσημα στοιχεία - 12.000 κρατούμενοι αποφυλακίσθηκαν με το νόμο Παρασκευόπουλου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:00:00 μ.μ. |
Σοκάρουν τα επίσημα στοιχεία - 12.000 κρατούμενοι αποφυλακίσθηκαν με το νόμο Παρασκευόπουλου
Από το 2015 μέχρι σήμερα, ο νόμος Παρασκευόπουλου έχει δώσει τη δυνατότητα σε χιλιάδες κρατουμένους, ανάμεσά τους και εκατοντάδες βαρυποινίτες, καταδικασμένοι δηλαδή για κακουργήματα, να βγουν από τις φυλακές.

Πολλοί εξ αυτών διέπραξαν στη συνέχεια στυγερά εγκλήματα, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις στην κοινή γνώμη.

Μαζικές ήταν οι αποφυλακίσεις κρατουμένων από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής του νόμου, με αποτέλεσμα και σήμερα, παρά τις τροποποιήσεις που έχει υποστεί ο νόμος κατά καιρούς, περί τους 430 με 450 κρατουμένους να βγαίνουν κάθε μήνα από τη φυλακή.

Ο νόμος εξαιρούσε από τις ευεργετικές του διατάξεις ελάχιστα εγκλήματα, αυστηροποιήθηκε όμως επι υπουργάς Σταύρου Κοντονή . 

Τα τελευταία επίσημα στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης, αφορούν το 2017 και αποκαλύπτουν οτι μονο σε μία χρονιά 320 καταδικασμένοι για ληστείες αποφυλακίστηκαν, καθώς επίσης και 1.137 για κλοπές. Αλλοι 698 με καταδίκες για ναρκωτικά βγήκαν από τις φυλακές. 

Συνολικά μόνο για το 2017 οι αποφυλακίσεις με βάση το νόμο Παρασκευόπουλου έφθασαν τους 4.027, ενώ υπολογίζεται ότι από την αρχή της εφαρμογής του νόμου, βγήκαν από τις φυλακές πάνω από 12 χιλιάδες κρατούμενοι.


Ηδη από την πρώτη στιγμή που έφερε το νομοσχέδιο στην Βουλή ο Νίκος Παρασκευόπουλος, η Ενωση Εισαγγελέων είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις της επισημαίνοντας ότι: «Οι ρυθμίσεις αυτές ισοδυναμούν με ακύρωση των δικαστικών αποφάσεων και αναιρούν το γενικό και ειδικό προληπτικό αποτέλεσμα της επιβληθείσας ποινής». Ταυτόχρονα προειδοποιούσαν για τους κινδύνους και πρόσθεταν ότι το «εν λόγω νομοσχέδιο θα επιφέρει γενική ελευθέρωση κρατουμένων».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ