ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Εκδήλωση - Έκθεση φωτογραφίας: "Ναύπλιο 1943: σχέδιο εκκένωσης της πόλης και της Πρόνοιας" στο Βουλευτικό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:29:00 μ.μ. | |
Εκδήλωση - Έκθεση φωτογραφίας: "Ναύπλιο 1943: σχέδιο εκκένωσης της πόλης και της Πρόνοιας" στο Βουλευτικό
Ένα ταξίδι στο παρελθόν θα ζήσουν οι προσκεκλημένοι την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 20.00΄ στο ιστορικό κτήριο του Βουλευτικού Ναυπλίου.

Ταξιδευτής και ξεναγός θα είναι ο ιστορικός – αρχειονόμος Δημήτρης Χ. Γεωργόπουλος που θα αναπτύξει το θέμα ΄΄Ναύπλιο 1943: σχέδιο εκκένωσης της πόλης και της Πρόνοιας΄΄.

Ο ομιλητής θα ιστορήσει γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Ναύπλιο την περίοδο κατοχής της πόλης και της πατρίδας από τις δυνάμεις του Άξονα.

Εμπλουτισμένα με φωτογραφικό υλικό που διαθέτουν ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου ΄΄Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ΄΄, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους- Αρχεία Νομού Αργολίδας αλλά και ιδιώτες που εθελοντικά παραχώρησαν για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης και που επεξεργάστηκε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας Γιώργος Καρατάσος, τα γεγονότα και άγνωστες πτυχές της πρόσφατης ιστορίας της κατοχής του Ναυπλίου θα ιστορηθούν από τον ιστορικό – αρχειονόμο Δημήτρη Χ. Γεωργόπουλο. 

Είναι αναμενόμενο ότι ο ομιλητής θα εκπλήξει το κοινό με την περιγραφή γεγονότων που βρίσκονται τόσο μακριά από σήμερα αλλά τόσο κοντά μας…

Σε κάποιους από τους προσκεκλημένους θα ξυπνήσουν μνήμες και εικόνες που έζησαν στην παιδική τους ηλικία και ίσως έχουν ξεχαστεί με την πάροδο του χρόνου… Κάποιοι νεότεροι σε ηλικία θα μάθουν συμβάντα που διαδραματίστηκαν στην πόλη μας, σε μια πόλη που σήμερα ανέμελα περιδιαβαίνουμε.

Η Ιστορία έχει καταγραφεί μέσα από προφορικές διηγήσεις και γραπτά ντοκουμέντα.
Ο Δημήτρης Χ. Γεωργόπουλος κρατά στα χέρια του και θα μας παρουσιάσει, άγνωστα σε πολλούς, ντοκουμέντα και αποδείξεις. Ας αναμένουμε την επερχόμενη ικανοποίηση…

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου ΄΄Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ΄΄ προσκαλεί τους Αναπλιώτες στην παρουσίαση της Ιστορίας και προσμένει την ανταπόκρισή τους.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ