Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018

«Υγιεινή Διατροφή-Φυτικές Ίνες»: Με επιτυχία ακόμη μια δράση της 1ης ΤΟΜΥ Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:44:00 μ.μ. |
«Υγιεινή Διατροφή-Φυτικές Ίνες»: Με επιτυχία ακόμη μια δράση της 1ης ΤΟΜΥ Άργους
Την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018 1η ΤΟΜΥ Άργους, στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του πληθυσμού για την προαγωγή της υγείας, πραγματοποίησε την όγδοη δράση της με ωφελούμενους τους ενήλικους πολίτες του δήμου Άργους-Μυκηνών.

Το θέμα της εν λόγω δράσης ήταν «Υγιεινή Διατροφή: Φυτικές Ίνες» και σκοπός της ήταν οι πολίτες να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις φυτικές ίνες των τροφών, τις κατηγορίες των φυτικών ινών, τις πηγές πρόσληψής τους και τη σημασία τους για τον ανθρώπινο οργανισμό. Η διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους αποτελούμενη από τη Γενική Ιατρό κ. Σπυράκη και την ΠΕ Νοσηλεύτρια κ. Μπόζνου παρουσίασαν με τη μεθοδολογία της εκπαίδευσης ενηλίκων τα εξής:

- Τι είναι οι φυτικές ίνες;

- Ποιες είναι οι κατηγορίες των φυτικών ινών και ποιες είναι οι δράσεις τους στον οργανισμό;

- Ποιες είναι οι πηγές φυτικών ινών;

- Ποια είναι η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη φυτικών ινών για τους άνδρες, τις γυναίκες και τα παιδιά;

- Ποια είναι τα οφέλη των φυτικών ινών για το πεπτικό σύστημα και γενικότερα την υγεία;

Ακολούθησε συζήτηση για το εν λόγω θέμα και ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και καλών πρακτικών σχετικά με την εισαγωγή επαρκούς ποσότητας φυτικών ινών στην καθημερινή διατροφή μας μέσω της πρόσληψης δημητριακών, φρούτων, λαχανικών, οσπρίων και ξηρών καρπών.

Για την επιτυχή έκβαση των δράσεων η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί θερμά το διευθυντή του Ι.Ε.Κ. Πελοποννήσου του Υπουργείου Τουρισμού κ. Καχριμάνη, καθώς και τους υπαλλήλους για την αποτελεσματική και επιτυχή συνεργασία τους μέσω της παραχώρησης της αίθουσας στη δομή τους.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ 1ης ΤΟΜΥ ΑΡΓΟΥΣ
ΣΠΥΡΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΕΑ’ ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΟΣ


Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ