Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2018

Με επιτυχία η δράση για παιδιά «Είμαι ασφαλής στην κουζίνα;» από την 1η ΤΟΜΥ Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:03:00 π.μ. | |
Με επιτυχία η δράση «Είμαι ασφαλής στην κουζίνα» για παιδιά από την 1η ΤΟΜΥ Άργους
Την Τρίτη 25/09/2018 και την Τετάρτη 26/09/2018 η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης σειράς δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας με ωφελούμενους τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό των δομών της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Άργους-Μυκηνών (ΚΕΔΑΜ), πραγματοποίησε δράσεις στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) «Παιδική Πολιτεία» και στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Νοτίου Άργους αντίστοιχα.

Το θέμα της εν λόγω δράσης, που αποτελεί τμήμα της θεματικής ενότητας «Ασφάλεια και πρόληψη ατυχημάτων», ήταν «Είμαι ασφαλής στην κουζίνα» και σκοπός της ήταν να γνωρίσει, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σχετικά με τους κινδύνους, που ενδέχεται να υπάρχουν γι’ αυτά στο χώρο της κουζίνας και συγκεκριμένα τους κινδύνους που έχουν να κάνουν με το ζεστό και κρύο νερό, τα διατροφικά υλικά, το αλκοόλ, τις χημικές ουσίες, τα φάρμακα, τα εργαλεία, τα σκεύη, τις ηλεκτρικές μηχανές, τις εστίες θερμότητας, τα ντουλάπια, τους λοιπούς αποθηκευτικούς χώρους, τα καθαριστικά υλικά της κουζίνας.

Η διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους αποτελούμενη από τη Γενική Ιατρό κ. Σπυράκη, την ΠΕ Νοσηλεύτρια κ. Μπόζνου και την ΠΕ Κοινωνική Λειτουργό κ. Γιαννακοπούλου, παρουσίασαν στους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΚΔΑΠ με τη μεθοδολογία της άτυπης εκπαίδευσης, προσαρμοσμένη για μαθητικό πληθυσμό, σχετική εισήγηση συνοδευόμενη από εκπαιδευτικό βίντεο.

Οι μαθητές επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό αναφορικά με το ανωτέρω θέμα και συμμετείχαν ζωηρά στη συζήτηση, καταθέτοντας τις ερωτήσεις και τις απορίες τους στην ομάδα υγείας.

Για την επιτυχή έκβαση της δράσης η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. κ. Διολίτση, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Άργους «Παιδική Πολιτεία» κ. Κούλη, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Νοτίου Άργους κ. Λαλουκιώτη, καθώς και τους εργαζόμενους των δυο ΚΔΑΠ για την αποτελεσματική συμβολή τους.


Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ 1ης ΤΟΜΥ ΑΡΓΟΥΣ
ΣΠΥΡΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΕΑ’ ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΟΣ


Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ