Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2018

Με επιτυχία η δράση για ενήλικες της 1ης ΤΟΜΥ Άργους«Υγιεινή Διατροφή: Ιχνοστοιχεία»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:09:00 π.μ. |
Με επιτυχία η δράση για ενήλικες της 1ης ΤΟΜΥ Άργους«Υγιεινή Διατροφή: Ιχνοστοιχεία»
Την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018 η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του πληθυσμού για την προαγωγή της υγείας, πραγματοποίησε την έκτη της δράση με ωφελούμενους τους ενήλικους πολίτες του δήμου Άργους-Μυκηνών.

Το θέμα της εν λόγω δράσης ήταν «Υγιεινή Διατροφή: Ιχνοστοιχεία» και σκοπός της ήταν οι πολίτες να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τα ιχνοστοιχεία, τις πηγές πρόσληψής τους και το ρόλο τους στο μεταβολισμό και γενικότερα στον ανθρώπινο οργανισμό. Έγινε επίσης συσχέτιση με το σύγχρονο τρόπο ζωής, καθώς η διατροφή όλων μας έχει αλλάξει και καταφεύγουμε εύκολα στο γρήγορο φαγητό, αψηφώντας τους κινδύνους για την υγεία μας.

Η διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους αποτελούμενη από τη Γενική Ιατρό κ. Σπυράκη, την ΠΕ Νοσηλεύτρια κ. Μπόζνου και την ΠΕ Κοινωνική Λειτουργό κ. Γιαννακοπούλου, παρουσίασαν με τη μεθοδολογία της εκπαίδευσης ενηλίκων τα εξής σημεία:

- Τι είναι τα ιχνοστοιχεία;

- Τι είναι τα μέταλλα;

- Σε ποιες κατηγορίες διακρίνονται;

- Σε ποιες τροφές περιλαμβάνονται;

- Ποιος είναι ο ρόλος τους στον οργανισμό;

- Εάν έχει επηρεαστεί η διατροφή μας από το σύγχρονο τρόπο ζωής;

- Τι μου προσφέρει η υιοθέτηση της υγιεινής διατροφής στην καθημερινότητα μου;

- Επηρεάζει η υιοθέτηση της υγιεινής διατροφής την αυτοεικόνα μου;

Η δράση περιλάμβανε συζήτηση σχετικά με τις διατροφικές επιλογές του σύγχρονου ανθρώπου, την απόκλιση από τα χαρακτηριστικά της μεσογειακής διατροφής και την απουσία σωματικής δραστηριότητας σε σημαντικό τμήμα του πληθυσμού


Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ 1ης ΤΟΜΥ ΑΡΓΟΥΣ

ΣΠΥΡΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΕΑ’ ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΟΣ


Για την επιτυχή έκβαση της δράσης η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί θερμά το διευθυντή του Ι.Ε.Κ. Πελοποννήσου του Υπουργείου Τουρισμού κ. Καχριμάνη, καθώς και τους υπαλλήλους για την αποτελεσματική συμβολή τους.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ