ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Μέσα στο 2018 θα γίνει η εγκατάσταση των εργοταξίων της ΤΕΡΝΑ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:50:00 π.μ. | |
Μέσα στο 2018 θα γίνει η εγκατάσταση των εργοταξίων της ΤΕΡΝΑ
Εντός του 2018 θα γίνει η εγκατάσταση των εργοταξίων για την υλοποίηση του έργου της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, επισήμανε χθες ερωτώμενη από το «Θ» η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου.

Όπως σημείωσε, μετά την επίλυση του ζητήματος με τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις το χρονοδιάγραμμα είναι πολύ συγκεκριμένο και εξαιρετικά σύντομο για την υλοποίηση των διαδικασιών.

Χρονοδιάγραμμα
Όπως εξήγησε η κα Νικολάκου, ουσιαστικά η υλοποίηση του έργου έχει ξεκινήσει από τον Ιούνιο που υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας, αναδόχου εταιρείας, υπουργείου, ειδικής γραμματείας ΣΔΙΤ, αλλά και με τη σύμβαση της Περιφέρειας με το ΦΟΔΣΑ.

«Βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στο στάδιο εκείνο όπου, μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου, σχετικά με την ένταξη του έργου στο άρθρο 7α, που σημαίνει ότι θα προχωρήσουμε με γρήγορες διαδικασίες στις απαλλοτριώσεις, μπορούμε να δώσουμε το εξής χρονοδιάγραμμα: Εφόσον έχει ήδη γίνει η ανακοίνωση των απαλλοτριώσεων από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, θα πρέπει να περάσουν 30 ημέρες από την ανακοίνωση, προκειμένου όποιος από τις περιοχές αυτές θέλει να προχωρήσει με το συμβατικό τρόπο των απαλλοτριώσεων, έχει τη δυνατότητα να το κάνει, έστω και τώρα. Αν περάσουν οι 30 ημέρες και δεν γίνει καμία απολύτως πρόταση, τότε αμέσως βγαίνει απόφαση του Ειδικού Εφετείου για τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις και τις τιμές. Μάλιστα, η απόφαση αυτή βγαίνει μέσα σε 20 ημέρες το αργότερο. Εφόσον, λοιπόν, ορισθούν για αυτές τις απαλλοτριώσεις οι τιμές ανά μονάδα, τότε ξεκινά η εγκατάσταση των εργοταξίων», παρατήρησε.

Δεν αλλάζει

Διευκρίνισε, δε, ότι η εφαρμογή των συγκεκριμένων διατάξεων για τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις αφορά συγκεκριμένες περιοχές στην Αρκαδία και τη Λακωνία και δεν αφορά περιοχές όπως η Μεσσηνία ή περιοχές για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης σε Αργολίδα και Κορινθία.
«Οι υπογραφές όλων των υπουργών, αλλά και του ιδίου του πρωθυπουργού στο ΦΕΚ, και η τεκμηρίωση της ένταξης του έργου στις γρήγορες διαδικασίες των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων, τεκμηριώνεται με την πολύ μεγάλη σπουδαιότητα του έργου.

Όποιος διαβάσει το ΦΕΚ θα δει ότι το έργο είναι εθνικό, θεωρείται ως ένα έργο που παίζει καταλυτικό ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος και στη δημόσια υγεία και που θα αλλάξει τα δεδομένα, όχι μόνο για την Πελοπόννησο, αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα.

Με αυτή την τεκμηρίωση προέκυψε και η γρήγορη διαδικασία σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα των απαλλοτριώσεων στις συγκεκριμένες περιοχές», πρόσθεσε η αντιπεριφερειάρχης.

Τέλος, για τους ιδιοκτήτες που διαμαρτύρονται στις περιοχές αυτές και τις αντιδράσεις που υπάρχουν, ερωτώμενη η κα Νικολάκου απάντησε: «Σε καμία περίπτωση δε θέλουμε αυτό το έργο να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε και να πάρει μια πολιτική χροιά αντιπαράθεσης εναντίον της Περιφέρειας. Το θέμα των διεκδικήσεων των ιδιοκτητών έχει λήξει μετά την Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου που εντάσσει αυτό το έργο στη γρήγορη διαδικασία των απαλλοτριώσεων, χαρακτηρίζοντάς το εθνικό.

Δεν μπορεί αυτή η απόφαση του Συμβουλίου να προσβληθεί ή να γίνει αναίρεση σε κανένα απολύτως όργανο. Φυσικά, κάθε πολίτης είχε δικαίωμα να απαιτεί να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία, όμως το έργο θα γίνει. Όταν τελεσιδικήσει η αντιδικία που θα έχει ο ιδιοκτήτης και της εταιρείας, γιατί η Περιφέρεια δε θα έχει καμία σχέση, τότε θα δοθεί η αποζημίωση, σύμφωνα με τις τιμές που θα προκύψουν από το Ειδικό Εφετείο».

Της Βίκυς Βετουλάκη
Πηγή: tharosnews.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ