ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Αυτοί είναι οι κάτοχοι του Νόμπελ Ειρήνης 2018 (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:10:00 μ.μ. |
Αυτοί είναι οι κάτοχοι του Νόμπελ Ειρήνης 2018 (βίντεο)
Γιος πάστορα και το τρίτο από τα 9 παιδιά της οικογένειάς του, ο Ντένις Μουκουέγκε σπούδασε ιατρική στο Μπουρουντί.


Άρχισε να εργάζεται σε προτεσταντικό νοσοκομείο στο Νότιο Κίβου και αργότερα στο Πάνζι, το μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο του Μπουκάβου. Τα θύματα σεξουαλικής βίας έφταναν εκεί κατά εκατοντάδες, όπου άρχισε να προβαίνει σε επεμβάσεις αποκατάστασης του κόλπου γυναικών που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής βίας.

Έχει επίσης τιμηθεί με το βραβείο Ζαχάροφ και το Βραβείο Ούλοφ Πάλμε.

«Όταν αρχίζεις να μετράς, δεν μπορείς να συνεχίσεις να αγνοείς τους εκατομμύρια θανάτους και τις εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες που έχουν πέσει θύματα βιασμού. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε απλώς να μετράμε, πρέπει να αρχίσουμε τη διαδικασία που θα οδηγήσει στην αποκάλυψη της αλήθειας και στην απονομή δικαιοσύνης. Σήμερα ο κόσμος μπορεί να τραβήξει μια κόκκινη γραμμή και να δηλώσει ότι στις ένοπλες συγκρούσεις οι γυναίκες δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται ως πεδίο μάχης και αν κάποιος παραβιάσει αυτόν τον κανόνα, θα πρέπει να απομονώνεται από την κοινωνία» είχε δηλώσει ο γυναικολόγος από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Η 25χρονη Γιαζίντι Νάντια Μουράντ είχε απαχθεί το 2014 από το Ισλαμικό Κράτος στο χωριό της στην περιοχή Σινιτζάρ στο βόρειο Ιράκ. Οι τζιχαντιστές σκότωσαν την μητέρα της και έξι αδέλφια της. Την έκαναν σκλάβα του σεξ, τη βασάνισαν και τη βίασαν το διάστημα που ήταν αιχμάλωτη. Το 2015 κατάφερε να διαφύγει στη Γερμανία. Το 2016 είχε επισκεφθεί την Ελλάδα και είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Το όνειρό μου για τις μικρές κοινότητες, όπως είναι οι Γιαζίντι και οι Χριστιανοί, οι μειονότητες στο Ιράκ, τη Συρία και την ευρύτερη περιοχή είναι να προστατευθούν και όχι να εξαφανιστούν. Στόχος του Ισλαμικού Κράτους είναι να εξαφανίσει αυτές τις μικρές κοινότητες. Δικός μου στόχος είναι να το αποτρέψω αυτό και να κρατήσω ζωντανούς τους ανθρώπους ανεξαρτήτως του χρώματός τους, της θρησκείας τους ή της εθνικότητάς τους. Οι άνθρωποι πρέπει να γίνονται σεβαστοί για αυτό που είναι» είχε δηλώσει στο euronews η Νάντια Μουράντ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ