ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Ξεκίνησε από το Παναθηναϊκό Στάδιο η 30η Σπαρτακιάδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:16:00 π.μ. | |
Ξεκίνησε από το Παναθηναϊκό Στάδιο η 30η Σπαρτακιάδα
Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018, στις 7:30 π.μ. στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, ξεκίνησε η 30η Σπαρτακιάδα.

Πέρασαν 30 χρόνια από τότε, που μία παρέα ποδηλάτων, ιδρυτικά μέλη της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαιμάχων Αθλητών και ερασιτεχνών, έκαναν την ιστορική αυτή διαδρομή, θέτοντας τη βάση του μεγαλύτερου ποδηλατικού θεσμού των ημερών μας στην ερασιτεχνική ποδηλασία. Οι ποδηλάτες θα διανύσουν 257 χλμ από την Αθήνα στη Σπάρτη, για να τερματίσουν μέσα σε διάστημα 12 ωρών, μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα.

Η Σπαρτακιάδα, είναι η «κόρη» του Σταύρου Καλκάνη και «ανεψιά» μιας μικρής παρέας ποδηλατών που γεννήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’80, μέσα σε μία «ποδηλατική ερημιά». Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, να δημιουργήσει αρκετούς φίλους ποδηλάτες, γιατί η Σπαρτακιάδα, πέρα από αυτό που οι εμπνευστές της είχαν κατά νου, μπορεί να σημαίνει για τον κάθε συμμετέχοντα και κάτι διαφορετικό. Μπορεί να είναι μια μεγάλη βόλτα, μια εκδρομή, ένα ταξίδι, μια υπέρβαση. Μπορεί κάποιος να την ζήσει σαν αγώνα. Γιορτή ποδηλατική, ίσως είναι ο μόνος όρος που μπορεί περιγράψει την Σπαρτακιάδα, χωρίς να αδικήσει κάποια από τις πλευρές της.

Εκτός όμως από την γιορτή αυτή καθαυτή για τα 30α γενέθλια, είναι αξιοσημείωτο ότι την φετινή Σπαρτακιάδα θα τιμήσει με την παρουσία του σαν αγωνιζόμενος ποδηλάτης, ο πρέσβης των ΗΠΑ, στην Ελλάδα κ. Τζέφρι Πάιατ.

Την Σπαρτακιάδα, όπως κάθε χρόνο συνδράμει μια ομάδα 16 έμπειρων μοτοσυκλετιστών (πρώην αθλητών στην πλειοψηφία), δεκάδες αυτοκίνητα συνοδείας όπου με την σημαντική υποστήριξη της τροχαίας, θα συνοδεύουν τους 400(!) ποδηλάτες με ασφάλεια έως το άγαλμα του Λεωνίδα στην Σπάρτη. 

Γιορτή λοιπόν, ή μάλλον γενέθλια, τα 30ά, για την Ποδηλατική Σπαρτακιάδα, με τερματισμόμπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη.

Συνοπτικά :

- 7:30 εκκίνηση από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο
- Κόρινθος/Αργος/Τρίπολη
- 19:30 τελευταίοι τερματισμοί στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη
- 21:00 απονομές/βραβεύσεις στην πλατεία του Δημαρχείου Σπάρτης

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ:
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ (Π.Ε.Π.Α.)
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ