ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

35 χρόνια Γιορτή Κάστανου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:25:00 π.μ. |
35 χρόνια Γιορτή Κάστανου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας (βίντεο)
 Χιλιάδες επισκέπτες κατέκλυσαν για άλλη μια χρονιά τον Πάρνωνα στις 27 Οκτωβρίου 2018 με αφορμή τη Γιορτή του Κάστανου που πραγματοποιήθηκε στην Καστάνιτσα Αρκαδίας.



Με σύμμαχο τον καλό καιρό, το αρχαιότερο Τσακωνοχώρι του Πάρνωνα αποτέλεσε πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, πιστοποιώντας ότι η γιορτή αυτή έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ως μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις τοπικών προϊόντων στην Ελλάδα.
 
Ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας συμμετείχε ενεργά για 8η συνεχή χρονιά στη Γιορτή Κάστανου που διοργανώνεται εδώ και 35 χρόνια από τον Μορφωτικό και Φυσιολατρικό Σύλλογο των Απανταχού Καστανιτσιωτών.
Κατά τη διάρκεια της γιορτής, το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης υποδέχτηκε και ξενάγησε εκατοντάδες επισκέπτες στους χώρους του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης (ΚΠΕ) της Καστάνιτσας αλλά και στην Έκθεση Παραδοσιακών Επαγγελμάτων που βρίσκεται στο υπόγειο χώρο του ΚΠΕ. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη σημαντική βιοποικιλότητα της προστατευόμενης περιοχής, τη διαχρονική συνύπαρξη του ανθρώπου με τη φύση, την Τσακώνικη διάλεκτο αλλά και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της Καστάνιτσας.
Παράλληλα, στους χώρους του Κέντρου Ενημέρωσης προβάλλονταν οι ταινίες ντοκιμαντέρ του Φορέα Διαχείρισης με περιεχόμενο την οικολογική και ιστορική-πολιτιστική αξία της περιοχής αλλά και τις δράσεις που υλοποιεί στην προστατευόμενη περιοχή, και διανεμήθηκαν ενημερωτικά έντυπα του Φορέα Διαχείρισης όπως, φυλλάδια, εγχειρίδια, χάρτες και οδηγοί της προστατευόμενης περιοχής, κ.α.
Στην πλατεία καταδρομέα Σωτηρίου Κουρούνη, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τυρού «Ο Απόλλων», μαγειρέματα τοπικών παραδοσιακών φαγητών με βασικό συστατικό το κάστανο, μικρά θεατρικά σκετσάκια στην Τσακώνικη διάλεκτο, παιδικό εργαστήρι με υλικά του δάσους κ.α. Ταυτόχρονα, μπορούσαν να προμηθευτούν κάστανα και άλλα τοπικά και παραδοσιακά προϊόντα και γλυκά από παραγωγούς της περιοχής.
Ο Φορέας Διαχείρισης θέλει να ευχαριστήσει για άλλη μια χρονιά τον Μορφωτικό και Φυσιολατρικό Σύλλογο των Απανταχού Καστανιτσιωτών και όλους τους εθελοντές για τη συνεργασία και την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν όλοι να ανταποκριθούν στους χιλιάδες επισκέπτες της γιορτής.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ