ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας: "Η συναρπαστική κυρία Συντήρηση" 8 - 21 Οκτωβρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:46:00 μ.μ. |
Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας: "Η συναρπαστική κυρία Συντήρηση" 8 - 21 Οκτωβρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας συμμετέχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που για πρώτη φορά φέτος γιορτάζεται την Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2018 με το βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά Δημοτικού "Η Συναρπαστική Κυρία Συντήρηση".

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την περίοδο 8-21 Οκτωβρίου 2018.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ

«Η ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ», 8 - 21/10 – 2018.

Περιγραφή προγράμματος

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Συναρπαστική κυρία Συντήρηση», μέσα από την αφήγηση, την παρατήρηση, το παιχνίδι και τη δημιουργική συμμετοχή, φιλοδοξεί να φέρει σε επαφή τους μικρούς μαθητές με το συναρπαστικό κόσμο της Συντήρησης των αρχαιολογικών ευρημάτων.

Το πρόγραμμα αποτελείται από τρείς ενότητες. Στην πρώτη οι συντονιστές συνομιλούν με τους μαθητές με σκοπό τα παιδιά να κατανοήσουν τι είναι η συντήρηση, τι ακριβώς κάνει ένας συντηρητής και ποιο είναι το αντικείμενο της δουλειάς του. Στη συνέχεια η συζήτηση εστιάζει στον τρόπο που πραγματοποιούνται οι επεμβάσεις στα διάφορα ευρήματα, στα μέτρα προστασίας και ασφάλειας που πρέπει να εφαρμόζονται σε κάθε επέμβαση, στον εξοπλισμό των εργαστηρίων και στις τεχνικές που χρησιμοποιούν οι συντηρητές ανάλογα με το κάθε αντικείμενο που καλούνται κάθε φορά να συντηρήσουν.

Στη δεύτερη ενότητα οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τον εξοπλισμό, τα εργαλεία που υπάρχουν σε ένα εργαστήριο συντήρησης και τον τρόπο που οι συντηρητές εργάζονται.

Στην τρίτη ενότητα τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες των τεσσάρων ατόμων, κάθονται στους πάγκους τους και γίνονται για λίγο, και αυτά, συντηρητές. Μπροστά σε κάθε ομάδα υπάρχει το αντίγραφο ενός κεραμικού αγγείου σε «όστρακα». Το παιχνίδι - πρόκληση που τους περιμένει είναι ένα τρισδιάστατο «πάζλ» που θα πρέπει (με τη βοήθεια των συντονιστών) να ανασυνθέσουν.

Για τους μικρούς μαθητές του Νηπιαγωγείου, της Α΄ και της Β΄ τάξης του Δημοτικού η πρόκληση είναι να ανασυνθέσουν δισδιάστατα πάζλ με τις εικόνες αρχαιολογικών ευρημάτων του μουσείου.

Πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής:
Αρχαιολογικό μουσείο Άργους
Τηλ.: 2751068819
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ