ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Τάσος Λάμπρου: Η κοινή λογική μας καλεί να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:13:00 μ.μ. | |
Τάσος Λάμπρου: Η κοινή λογική μας καλεί να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον
Ήταν να το δούμε και αυτό ακραία καιρικά φαινόμενα , μεσογειακοί κυκλώνες τέλος Σεπτεμβρίου στον τόπο μας και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι επιστήμονες εξηγούν το φαινόμενο λόγω της κλιματικής αλλαγής και ζητούν άμεσες λύσεις , λήψη μέτρων από τις κυβερνήσεις των κρατών για να μειωθούν οι επιπτώσεις από την μόλυνση του περιβάλλοντος.

Στον τόπο μας πέρα , από την ενεργοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου και των κρατικών υπηρεσιών για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να μην έχουμε δυσάρεστες συνέπειες που σε ένα μεγάλο βαθμό αυτό επιτευχθεί , αναδείχθηκε η αναγκαιότητα άμεσης εκτέλεσης αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων.

Στο επαρχιακό δίκτυο Κρανιδίου – Πορτοχελίου έχει διαπιστωθεί και όχι μόνο με ακραία καιρικά φαινόμενα ότι υπάρχουν τρία σημεία του δρόμου που συγκεντρώνονται μεγάλοι όγκοι νερού που καταστούν το οδικό δίκτυο μη προσβάσιμο έτσι διακόπτεται η διέλευση είτε στην μια , είτε και στις δυο λωρίδες του δρόμου.

Η αστυνομία και η τεχνική υπηρεσία του δήμου αλλά και όλοι μας έχουμε διαπιστώσει τα σημεία και σ’αυτά απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις. Χρειάζεται το αυτονόητο να ανοίξουν και καθαριστούν τα παλαιά γεφύρια του δρόμου που κάποιοι ακόμα δεν έχουν συνειδητοποιήσει την αξία τους και άμεση έναρξη τεχνικών έργων απορροής του νερού.

Το καλοκαίρι από την Π.Ε Αργολίδας εξαγγέλθηκε ότι υπάρχει σχεδιασμός και οι ανάλογες πιστώσεις, για να γίνει το έργο του ηλεκτροφωτισμού της Ε.Ο Κρανιδίου – Πορτοχελίου και θα κατατεθεί ανάλογη προγραμματική σύμβαση προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας. Επειδή μέχρι σήμερα αυτή η εξαγγελία δεν έχει προχωρήσει η θέση μας θα είναι ξεκάθαρη.

Πρώτα όμως απαιτείται να γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα επί του επαρχιακού δρόμου Κρανιδίου – Πορτοχελίου και μετά να μιλάμε για σύγχρονο σύστημα ηλεκτροφωτισμού επί του δρόμου.

Φυσικά αντιπλημμυρικά έργα – τεχνικές παρεμβάσεις απαιτούνται , στον κάμπο , στην είσοδο Κρανιδίου για να μην κινδυνεύουν οι οδηγοί , να μην διακόπτεται η κυκλοφορία με μια έντονη βροχόπτωση και φυσικά στην είσοδο του Πορτοχελίου , η οποία έχει ανάλογα προβλήματα. Όλοι μάθαμε πλέον ότι η φύση εκδικείται και χρειάζεται να σεβόμαστε τους νόμους της φύσης.

Άρα κύριο μέλημα του Δήμου, των κρατικών υπηρεσιών αλλά και του κάθε δημότη είναι να προστατεύουμε το φυσικό περιβάλλον , να μην μπαζώνουμε τα ρέματα, αντίθετα να τα καθαρίζουμε , να μην μπαζώνουμε τα γεφύρια , να διασφαλίσουμε την απορροή του νερού προς την θάλασσα (και φυσικά όπου είναι δυνατόν να συγκρατούμε το νερό για να εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα).

Η κοινή λογική μας καλεί να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον για να διατηρούμε την ομορφιά του , για να προστατέψουμε τις ανθρώπινες ζωές και τις περιουσίες των κατοίκων του τόπου μας.

Για τη Δημοτική Παράταξη
«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»

Ο επικεφαλής
Τάσος Γ. Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ