ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Ο μαγικός κόσμος του Γιάννη Τσεκλένη σε μια έκθεση στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:59:00 μ.μ. |
Ο μαγικός κόσμος του Γιάννη Τσεκλένη σε μια έκθεση στο Ναύπλιο
 Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα, σε συνεργασία με το Φουγάρο, παρουσιάζουν στη αίθουσα τέχνης στο Ναύπλιο "Fougaro The Gallery Nafplion", μια μεγάλη αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στον παγκόσμιο Έλληνα σχεδιαστή Γιάννη Τσεκλένη, Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018. 
 Η έκθεση, θα διαρκέσει από τις 7 Οκτωβρίου έως τις 25 Νοεμβρίου 2018 και εστιάζει στο έργο του σχεδιαστή μέσα από συλλογές ρούχων και υφασμάτων του, ξεκινώντας από το 1965 και καταλήγοντας στο 1991 με την οριστική του αποχώρηση από τον κόσμο της μόδας.
 Επιπλέον, περιλαμβάνει μια επιλογή από δημιουργίες του Γιάννη Τσεκλένη, μακέτες υφασμάτων, φωτογραφίες, ντοκουμέντα της εποχής, ταινίες και σπάνιο εποπτικό υλικό από το αρχείο του σχεδιαστή.
Τα εκθέματα προέρχονται από δυο μεγάλες δωρεές του προς το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα το 1997 και το 2009, οι οποίες εμπλούτισαν τις συλλογές του Ιδρύματος με 685 ενδύματα και 978 σχέδια και μακέτες. Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 ,όπου ο ίδιος ο Γιάννης Τσεκλένης ξενάγησε τους επισκέπτες .
 Λίγα λόγια για τον δημιουργό

Ο Γιάννης Τσεκλένης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1937 και από πολύ νέος εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση εμπορίας υφασμάτων. Σε ηλικία 27 ετών διαδέχθηκε τον πατέρα του και δοκίμασε το ταλέντο του στη σχεδίαση υφασμάτων, δημιουργώντας σχολή για πολλούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 
Το 1961 ίδρυσε την εταιρία μελετών και διαφήμισης “Spectra”, ενώ το 1967 άρχισε τη σχεδίαση ολοκληρωμένων συλλογών μόδας και δημιούργησε την αλυσίδα “boutiques Tseklenis”. 
Ο Γιάννης Τσεκλένης πρωτοστάτησε στην οργάνωση της περίφημης εκδήλωσης ελληνικής μόδας το 1970 και πάλεψε πολλά χρόνια για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής στην Ελλάδα με στόχο τις επώνυμες ελληνικές εξαγωγές. 
Το 1972 τα είδη του πωλούνται σε 30 περίπου χώρες. Από το 1991 ασχολείται με άλλες μορφές δημιουργίας (διαμόρφωση εσωτερικών χώρων μέσων μαζικής συγκοινωνίας, ξενοδοχείων και συνεδριακών αιθουσών).
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ