ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Πάρκο Κολοκοτρώνη: Όση η απόσταση που βρίσκομαι (Νέα Υόρκη), τόση η αγάπη μου για τ' Ανάπλι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:18:00 π.μ. |
Πάρκο Κολοκοτρώνη: Όση η απόσταση που βρίσκομαι (Νέα Υόρκη), τόση η αγάπη μου για τ' Αναπλι
Επιστολή αναγνώστη

"Αγαπητές Αργολικές Ειδήσεις,

Τις τελευταίες μέρες μ' ενδιαφέρον αλλά και με τεράστια επιφύλαξη κι ενδοιασμούς διάβασα για την
επικείμενη συζήτηση για το πάρκο της πόλης μας. Το ενδιαφέρον ειναι γιατί το πάρκο χρειάζεται ΣΟΒΑΡΗ δουλειά και βελτίωση, η επιφύλαξη γιατί φοβάμαι ότι οι τελικές αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί και η υποτιθέμενη συζήτηση δεν θ' αποφέρει τίποτα παρά μόνο κάλυψη για τους διοικούντες ότι άκουσαν την γνώμη των δημοτών.


Η συζήτηση για το πάρκο του Κολοκοτρώνη (και κάθε πάρκο) χρειάζεται τη συμμετοχή τριών φορέων:
1. Των ανθρώπων που υπηρετεί(το κυριότερο),
2. Των ειδικών για διαμόρφωση, ανάπλαση, χρήση, κτλ. του χώρου.
Κι αυτοί ειναι ΜΟΝΟ οι κατάλληλοι Αρχιτέκτονες Τοπίου (ναι, υπάρχουν και ξέρουν γιατί αυτή ειναι η ειδικότητα τους), και
3. Του Δημοτικού Συμβουλίου που θα αποφασίσει(αφού προσεκτικά λάβει υπ' όψιν του των παραπάνω).

Η πανέμορφη πόλη μας προσφέρει πολλά στους κατοίκους κι επισκέπτες. Δυστυχώς πολλές παρεμβάσεις στο φυσικό της περιβάλλον τα τελευταία χρόνια αφαιρούν σημαντικά αντί να προσθέτουν. Η πόλη "των κάστρων και της θάλασσας" έχει γίνει η πόλη των φοινίκων που διακόπτουν τον ορίζοντα και κρύβουν τα μνημεία μας.

Θα'θελα να'μουν στ' Αναπλι την Τετάρτη για τη συζήτηση...ελπίζω αυτή η επικοινωνία ν' αναπληρώσει την απουσία μου. Το πάρκο πρέπει να'ναι για ότι έχει λείψει εδώ και χρόνια: προσεγμένα παρτέρια με λουλούδια, περιποιημένα δέντρα, πολλά αναπαυτικά παγκάκια, παιδιά να τρέχουνε και γονείς να τα προλάβουν να τα ταΐσουν(ναι, έτσι ήταν), ανέμελες βόλτες και ξεγνοιασιά.

Εύχομαι η συνάντηση/συζήτηση να'ναι ουσιαστική και αποδοτική. Παραμένω θετικός ότι η βιασύνη θα δώσει μέρος στην προσεκτική μελέτη και το πάρκο μας θα ξαναπάρει τη θέση που του ανήκει στον ιστό της πόλης π' αγαπάμε (είμαστε κι εμείς παιδιά της!)

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,
Φωντας Σταυροπουλος

ΥΓ. Ο αρχιτέκτονας τοπίου δεν ειναι μηχανικός, εργολάβος η γεωπόνος. Ειναι ειδικός για διαμόρφωση εξωτερικών χωρών κι απόφοιτος Πολυτεχνείου!"
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ