ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Θετική η εικόνα για το πορτοκάλι στην Αργολίδα - Ζημιές μετρά η Λακωνία από τον «Ζορμπά»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:34:00 μ.μ. | | |
Θετική η εικόνα για το πορτοκάλι στην Αργολίδα - Ζημιές μετρά η Λακωνία από τον «Ζορμπά»
Ανάμεικτες είναι οι προβλέψεις που γίνονται για την πορεία της χρονιάς στο πορτοκάλι, αφού οι διαφορές που έχουν καταγραφεί σε ό,τι αφορά τις παραγωγικές προσδοκίες είναι πολλές και έχουν άμεση σχέση με την τελευταία θεομηνία αλλά και το χαλάζι του Σεπτέμβρη στη Λακωνία.

Θετική η εικόνα για την Αργολίδα

Στην Αργολίδα, ο Γιώργος Ντόκος, πρόεδρος της ομάδας παραγωγών ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ, τονίζει πως «φέτος περιμένουμε μια καλή χρονιά, αφού μέχρι τώρα δεν έχει δημιουργηθεί πρόβλημα και όλα δείχνουν ότι θα υπάρξουν μεγάλες ποσότητες στην παραγωγή, αλλά και πολύ καλή ποιότητα. Η έναρξη της χρονιάς αναμένεται να γίνει στις 25 Οκτωβρίου περίπου και τις πρώτες μέρες του Νοέμβρη θα έχουμε εικόνα για τις τιμές που θα διαμορφωθούν». Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η περσινή τιμή του πορτοκαλιού καταγράφηκε στα 25 λεπτά περίπου, αλλά η παραγωγή ήταν σαφώς μικρότερη από τη φετινή.

Ζημιές από τον «Ζορμπά» μετρά η Λακωνία

Διαφορετική είναι η κατάσταση που καταγράφεται στη Λακωνία, που δέχθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα διπλό χτύπημα από ακραίες καιρικές συνθήκες .Η πρώτη ήταν τον Σεπτέμβρη με την έντονη χαλαζόπτωση και η δεύτερη με το πέρασμα του τυφώνα. Όπως μας επεσήμανε ο γεωπόνος Σπύρος Ζαχαρόπουλος, «οι ζημιές που προκλήθηκαν από τη χαλαζόπτωση και τον τυφώνα σε κάποιες περιοχές θα κοστίσουν πάνω από τη μισή παραγωγή.

Σε περιοχές που έχω προσωπική άποψη το πρόβλημα είναι μεγάλο και αποτελεί συνέχεια της περασμένης εξίσου προβληματικής χρονιάς. Τα μέρη που μετράνε ακόμα πληγές είναι κυρίως στη Δημοτική Ενότητα Μυστρά, Μαγούλα, Άγιος Ιωάννης, Αλέσια και άλλες στο ίδιο τόξο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ είμαστε στον Οκτώβρη, οι παραγωγοί θα ασχολούνται με την κατάθεση αιτήσεων στον ΕΛΓΑ».

Γιώργος Αργυρίου
Πηγή: ypaithros.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ