ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Ημερίδα για τη «Διαμονή και βοήθεια σε αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες στην Τρίπολη» παρουσία του Γ.Γ.Μεταναστευτικής Πολιτικής

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:39:00 π.μ. |
Ημερίδα για τη «Διαμονή και βοήθεια σε αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες στην Τρίπολη» παρουσία του Γ.Γ.Μεταναστευτικής Πολιτικής
 Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 18 Οκτωρίου 2018, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, στο πλαίσιο του Έργου «Διαμονή και βοήθεια σε αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες στην Τρίπολη» του προγράμματος ESTIA (στήριξη έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη στέγαση), με τη χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECHO).


Στην κάμερα του pna.gr μίλησαν ο αντιδήμαρχος Σπύρος Βρέντας, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Πάρνωνα κ. Μαρίνης Θ. Μπερέτσος και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδης Κλάπας.

Ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδης Κλάπας ευχαρίστησε τον Δήμο Τρίπολης για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα.
Ανέφερε ότι η τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αρωγός στην υποδοχή των προσφύγων και στην ειρηνική συνύπαρξη κατοίκων και προσφύγων.

Οι ροές προσφύγων είναι αυξημένες και αυτό σημαίνει πως πρέπει από τη μία να αυξήσουμε τους χώρους φιλοξενίας και από την άλλη να δούμε την Ευρωπαϊκή διάσταση του θέματος.

Αναφερόμενος στην Ευρώπη είπε ότι πρέπει να δείξει την αλληλεγγύη της και να προχωρήσει σε ανακατανομή των προσφύγων, ενώ δήλωσε πως πλέον το θέμα των προσφύγων έχει φέρει μία σύγκρουση στην Ευρώπη.
Υπάρχουν δύο αντιλήψεις, οι ξενοφοβικές και οι αντιλήψεις της φιλοξενίας των προσφύγων και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εκείνο που ενδιαφέρει τη χώρα μας δεν είναι η επέκταση του χρηματοδοτικού προγράμματος αλλά η αλληλεγγύη που πρέπει να επιδείξει η Ευρώπη στο ζήτημα των προσφύγων.

Την εκδήλωση άνοιξε η κυρία Maha Kashoor, επικεφαλής του Γραφείου Αθηνών και Πελοποννήσου της UNHCR, η οποία ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για το πρόγραμμα ESTIA και τη στρατηγική κατεύθυνσης της UNHCR.

Πηγή: pna.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ