ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

«Καραγκιόζη», «μπαχαλάκια», «μπαγλαμά» και… άλλα "κοσμητικά επίθετα" σε Δημοτικό Συμβούλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:49:00 μ.μ. |
«Καραγκιόζη», «μπαχαλάκια», «μπαγλαμά» και… άλλα "κοσμητικά επίθετα" σε Δημοτικό Συμβούλιο
Τα κοσμητικά επίθετα κυριάρχησαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στον Βόλο, που αν και είχαν προγραμματιστεί να συζητηθούν 17 θέματα, η συζήτηση περιορίστηκε στην ανταλλαγή χαρακτηρισμών.

«Μπαχαλάκια», «καραγκιόζη», «παλιοφλούφλη», «στρουμφάκι», «μπαγλαμά» είναι μερικές μόνο από τις… φιλοφρονήσεις που αντάλλαξαν οι εμπλεκόμενοι.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, η συνεδρίαση ξεκίνησε με προσωπική επίθεση του συμβούλου της πλειοψηφίας Απ. Γαλάτη κατά του ανεξάρτητου συμβούλου (και πρώην συνυποψηφίου του) Αχ. Καλυβιώτη.

Στη δεύτερη και πολύ πιο έντονη επίθεση, πρωταγωνιστής ήταν ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, που επιτέθηκε κατά του ανεξάρτητου συμβούλου Ν. Κανελλή.

Το πρώτο επεισόδιο

Το πρώτο επεισόδιο έγινε όταν με αφορμή ερώτηση του Αχ. Καλυβιώτη για το Νηπιαγωγείο Άνω Βόλου, ο Αχ. Μπέος είπε προς τους συμβούλους της πλειοψηφίας να μην απαντούν «σε ανθρώπους που είναι περαστικοί». «Οι ερωτήσεις που κάνουν δεν είναι ουσίας, είναι για λόγο ύπαρξης. Τους έχει ξεχάσει και η μάνα τους» τόνισε.

Από την πλευρά του ο Απ. Γαλάτης με τον οποίο μίλησε ο Αχ. Καλυβιώτης τηλεφωνικά για να τον ενημερώσει για τα προβλήματα, είπε ότι εάν ενδιαφέρεται η Δ.Α. για τα σχολεία, προκαλώ να ρωτήσει όποιος θέλει γυμνασιάρχες, λυκειάρχες ή υπεύθυνους να δει εάν έχουμε φροντίσει αυτά τα τέσσερα – πέντε χρόνια. «Επειδή την έστειλε φαιδρός, δεν προβληματίζομαι και δεν ασχολούμαι» δήλωσε ο Απόστολος Γαλάτης, ενώ η αντιδήμαρχος Δέσποινα Κότογλου, απάντησε πως το θέμα έχει τελειώσει και οι απαραίτητες εργασίες στο Νηπιαγωγείο ολοκληρώθηκαν χθες.

Ο Απ. Γαλάτης άρχισε να βρίζει τον Αχ. Καλυβιώτη, αποκαλώντας τον «καραγκιόζη» και όταν εκείνος διαμαρτυρήθηκε, ο ίδιος πρόσθεσε «γιατί τι θα κάνεις; παλιοφλούφλη, τενεκέ ξεγάνωτε… Τι να μας πει το στρουμφάκι»…

«Θα πάρετε απάντηση και χαστούκια…»

Η ένταση συνεχίστηκε με τον ανεξάρτητο σύμβουλο, Νίκο Κανελλή, στον οποίο δεν δόθηκε απάντηση σε ερώτησή του σχετικά με τη ΔΕΥΑΜΒ.

«Είσαι δήμαρχος και πρέπει να απαντάς» είπε ο κ. Κανελλής στον κ. Μπέο, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει διάλογος:

Μπέος: Εμείς εδώ είμαστε χωρίς κουκούλα. Εάν θίγονται τα συμφέροντά σου κάνε μήνυση.
Κανελλής: Να φέρεις τα ΜΑΤ. Πρέπει να απαντήσετε. Η ΔΕΥΑΜΒ δεν είναι ΠΑΕ.
Μπέος: Είσαι μία παρένθεση στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.
Κανελλής: Να απαντήσετε γραπτά αλλιώς παρανομείτε. Υπάλληλος της ΑΓΕΤ είσαι, αυτό κάνεις.

«Είσαι μπαχαλάκιας» – «Μπαχαλάκιας είσαι και φαίνεσαι»

Όταν ο κ. Μπέος τον αποκάλεσε «μπαχαλάκια», ο Νικ. Κανελλής απάντησε «μπαχαλάκιας είσαι και φαίνεσαι, υπόκοσμος είσαι και φαίνεσαι. Εμείς δεν έχουμε τέσσερα χρόνια φυλακή», προκαλώντας την αντίδραση του δημάρχου:
«Ρε μπαγλαμά έλα έξω να σου εξηγήσω. Το προσωπικό μου πρόβλημα γελοίο υποκείμενο, που αυτή την στιγμή που κάποιοι σαν εσένα και τον Νάνο ασχολείστε, θα πάρετε απάντηση και θα πάρετε και χαστούκια από τον κόσμο γιατί αυτό σας αξίζει».

Τον επικεφαλής τους έσπευσαν να υπερασπιστούν και οι σύμβουλοι της παράταξής του, οι οποίο άρχισαν να φωνάζουν και να αποκαλούν τον Νίκο Κανελλή «φασίστα» και ότι «φοράει κουκούλα»

«Βρίσκεται από σπόντα εδώ – έλεγε ο Αχ. Μπέος – ήταν λάθος των Βολιωτών. Σκοπός του είναι να δημιουργήσει μπάχαλο. Δέστε το παρελθόν να δείτε ποιος είναι. Θα πάρετε απάντηση πολύ σύντομα, συνεργάτες και ρουφιάνοι της Ασφάλειας εσείς είστε εδύ και χρόνια».

Κανελλής: Τα ‘χεις βρει με την ΑΓΕΤ και τους εργολάβους
Μπέος: Εσύ και ο αδερφός σου παίρνετε δουλειές απ’ την ΑΓΕΤ. Όσα χαλάω για πουρμπουάρ τον χρόνο εσύ θέλεις μια ζωή να τα ξοδέψεις.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ