ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Έρχεται ο «Ορέστης» με κρύο, βροχές και καταιγίδες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:05:00 μ.μ. |
Έρχεται ο «Ορέστης» με κρύο, βροχές και καταιγίδες
 Ο καιρός αλλάζει καθώς έρχονται τα προεόρτια μιας χειμωνιάτικης εβδομάδας με κρύο, βροχές και καταιγίδες.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε χθες το μεσημέρι της Παρασκευής η ΕΜΥ, προειδοποιώντας για ραγδαία μεταβολή των συνθηκών.

Σύμφωνα με την ανάλυση της ΕΜΥ, τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα, δείχνουν ότι ο καιρός θα τρίξει τα «δόντια» του από τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου.

Κύρια χαρακτηριστικά του θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

To meteo αναφέρει, πως διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα οδηγήσει στη δημιουργία βαρομετρικού χαμηλού στα ανοικτά του Ιονίου την Κυριακή 21/10 το οποίο μέσα στις επόμενες 48 ώρες θα κινηθεί προς τα ανατολικά προκαλώνταςισχυρές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Το φαινόμενο που θα πλήξει τη χώρα ονομάζεται… «Ορέστης.

Πιο συγκεκριμένα, ο «Ορέστης» από το απόγευμα της Κυριακής 21/10 θα προκαλέσει τοπικές βροχοπτώσεις και λίγες σποραδικές καταιγίδες σε διάσπαρτες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Τη Δευτέρα 22/10 βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα (με εξαίρεση την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη) με σταδιακή επέκταση στις Σποράδες και στην Κρήτη.

Τα φαινόμενα στο Ιόνιο και στα δυτικά-κεντρικά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά και είναι πολύ πιθανό να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις. Ενισχυμένοι άνεμοι εντάσεων 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο, ενώ στο Αιγαίο οι εντάσεις των ανέμων δε θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα.

Το διήμερο Τρίτη 23/10 και Τετάρτη 24/10, καθώς ο «Ορέστης» θα κινείται προς το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, βροχές οι οποίες τοπικά θα έχουν έντονο χαρακτήρα αναμένεται να εκδηλωθούν σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως σε θαλάσσια και παράκτια τμήματα. 

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας και πιθανόν την Τετάρτη και σε ορεινά της Κεντρική Ελλάδας (σε υψόμετρα κατά προσέγγιση μεγαλύτερα από 1900 μέτρα). Πολύ ενισχυμένοι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη, ιδιαίτερα στο Αιγαίο όπου τοπικά οι εντάσεις τους θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με τα βραδινά προγνωστικά στοιχεία της Παρασκευής 19/10, βελτίωση του καιρού αναμένεται από τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 24/10, ωστόσο αυξημένες είναι οι πιθανότητες νέας υποτροπής του καιρού προς το τέλος της εβδομάδας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ