ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Τα πλαστικά μιας χρήσεως τέλος, με απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:35:00 μ.μ. |
Τα πλαστικά μιας χρήσεως τέλος με απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (βίντεο)
Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ενέκρινε το σχέδιο για την σταδιακή απαγόρευση των πλαστικών προϊόντων μιας χρήσης.


Ως τέτοια χαρακτηρίζονται μεταξύ άλλων τα πιάτα, τα μαχαιροπήρουνα, οι μπατονέτες, τα καλαμάκια καθώς ακόμα και τα πλαστικά στηρίγματα μπαλονιών.

Στόχος της οδηγίας που υπερψηφίστηκε είναι η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και η μείωση του τεράστιου κόστους από στην πλαστική ρύπανση στην Ευρώπη, που υπολογίζεται στα 22 δισεκατομμύρια ευρώ το 2030.

«Τα επικίνδυνα χημικά που περιλαμβάνονται στην πλαστική παραγωγή καθώς και η τοξική ρύπανση στο φυσικό περιβάλλον προσδίδονται σε αυτά τα πλαστικά σωματίδια και τα χημικά που εισέρχονται επίσης στην τροφική αλυσίδα που επηρεάζει την άγρια ζωή αλλά και τον άνθρωπο. Το πραγματικό πρόβλημα όμως θα είναι η εφαρμογή από τα κράτη μέλη, με τη θέσπιση νομοθεσίας για τη σημαντική μείωση της κατανάλωσης πλαστικών μιας χρήσεως», επισημαίνει ο Κέβιν Στερς της Greenpeace.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα αρχίσει διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο αμέσως μόλις οι υπουργοί της ΕΕ υιοθετήσουν τη θέση τους επί του θέματος. Στην απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου προβλέπεται επίσης να μειωθεί τουλάχιστον κατά 25% μέχρι το 2025 η χρήση ορισμένων άλλων προϊόντων μιας χρήσεως για τα οποία δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, όπως συσκευασίες για μπιφτέκια, σάντουιτς, φρούτα, λαχανικά, επιδόρπια και παγωτά.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ