ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα διακίνησης ναρκωτικών στην Κορινθία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:29:00 π.μ. | |
Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα διακίνησης ναρκωτικών στην Κορινθία
Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, τουλάχιστον από τις αρχές Μαρτίου 2018, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας και στο Κερατσίνι Αττικής.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκαν χθες (19.10.2018), ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις στους Αγίους Θεοδώρους και στο Λουτράκι Κορινθίας, καθώς και στο Κερατσίνι Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, με τη συμμετοχή δικαστικών λειτουργών.

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων, συνελήφθησαν συνολικά δύο (2) ημεδαποί, 31χρονος και 20χρονη, τέσσερις (4) αλλοδαποί, ηλικίας 20, 27, 30 ετών, καθώς και ανήλικος, αντίστοιχα, όλοι τους μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ επιπλέον συνελήφθησαν και δύο (2) αλλοδαποί, 34χρονος και 36χρονη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα και της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, που περιλαμβάνει ακόμη τρία (3) άτομα, τα οποία αναζητούνται, δύο (2) ημεδαπούς, 31χρονο και 33χρονη και έναν (1) 31χρονο αλλοδαπό, επίσης μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει επιπλέον έναν (1) 28χρονο ημεδαπό, επίσης μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, που βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης, για παρόμοια αδικήματα.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από συστηματική και πολύμηνη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, κατά την οποία αξιοποιήθηκαν κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, από τις αρχές Μαρτίου 2018, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, σε περιοχές του Λουτρακίου, των Αγίων Θεοδώρων και της ευρύτερης περιοχής της Κορινθίας, καθώς και στην περιοχή Κερατσινίου Αττικής.

Τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» - ghost persons), ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Κατά τη διάρκεια των συντονισμένων αστυνομικών ερευνών, πραγματοποιήθηκαν έρευνες, με την συνδρομή δικαστικών λειτουργών, στις οικίες των συλληφθέντων, κατά τις οποίες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

· ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -811,2- γραμμαρίων,

· ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), συνολικού βάρους -7,4- γραμμαρίων,

· ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους -18,8- γραμμαρίων,

· το χρηματικό ποσό των -1.575- ευρώ,

· δύο (2) οχήματα και τέσσερις (4) δίκυκλες μοτοσικλέτες,

· ναρκωτικό δισκίο,

· τέσσερις (4) ζυγαριές ακριβείας,

· σιδερογροθιά,

· πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim και

· αντικείμενα που σχετίζονται με την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση, η οποία είχε συστηματικό χαρακτήρα, είχαν διακινήσει ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις -50.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου.

Στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου, που διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, διερευνάται όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης, η τυχόν εμπλοκή - συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή και η ενδεχομένη διασύνδεση τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ