ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Τρεις αδερφές θέλουν να εκτελεστεί ο πατέρας τους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:04:00 μ.μ. |
Τρεις αδερφές θέλουν να εκτελεστεί ο πατέρας τους
Ένα απίστευτο γεγονός εκτυλίσσεται στη Νότια Κορέα με τρεις αδερφές να έχουν κάνει αίτηση στην κυβέρνηση της χώρας και να ζητούν την εκτέλεση του πατέρα τους!

Η αίτηση έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο της προεδρίας στη Νότια Κορέα και ήδη έχει μαζέψει 147.333 υπογραφές! Ο λόγος αυτή της… απαίτησης είναι ότι ο πατέρας τους σκότωσε την μητέρα τους με μαχαίρι την προηγούμενη εβδομάδα μετά από πολλά χρόνια κακοποίησης της από τον άντρα της!

«Ο πατέρας μας είναι ένα φρικτός εγκληματίας. Ζητάμε να καταδικαστεί σε θάνατο προκειμένου να μην υπάρξουν άλλα θύματα», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι τρεις αδελφές στην αίτησή τους που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της νοτιοκορεατικής προεδρίας.

Η ποινή του θανάτου εξακολουθεί να περιλαμβάνεται στον ποινικό κώδικα στη Νότια Κορέα, όμως έχει να εφαρμοστεί από το 1997. Η δολοφονία αυτή όμως έφερε και πάλι στο φως την χαλαρότητα με την οποία η δικαιοσύνη στη χώρα αντιμετωπίζει την ενδοοικογενειακή βία, καθώς δεν υπάρχουν δραστικές λύσεις. Συνήθως συστήνουν στους δράστες να συμβουλευθούν ψυχολόγο ή επιβάλλουν απλώς περιοριστικά μέτρα.

Σύμφωνα με την Επιτροπή του ΟΗΕ για την Εξάλειψη των Διακρίσεων εις βάρος των Γυναικών, σχεδόν οι μισές καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία που κατατέθηκαν το 2015 στη Νότια Κορέα μπήκαν στο αρχείο.

«Οι δράστες πρέπει να τιμωρούνται και όχι να τους συστήνεται να ζητήσουν βοήθεια», εκτίμησε σήμερα ο Κιμ Μιγιούνγκ-τζιν, μέλος μιας οργάνωσης στη διάρκεια διαδήλωσης στη Σεούλ.

Ο πατέρας των τριών κοριτσιών συνελήφθη και σύμφωνα με κάποια μέσα ενημέρωσης, παραδέχθηκε ότι σκότωσε τη σύζυγό του, με τον δικηγόρο του πάντως να δηλώνει πως πλέον ο πελάτης του είχε μετανοιώσει και “λυπάται” για την πράξη του!

Οι κόρες του όμως καταγγέλλουν ότι η μητέρα τους είχε δεχθεί πολύ βία επί 20 χρόνια, ενώ δεχόταν απειλές για τη ζωή της!

«Ακόμη και μετά το διαζύγιό τους, ο πατέρας μας ερχόταν στο σπίτι κρατώντας ένα μαχαίρι», δήλωσε ένα από τα κορίτσια στην εφημερίδα Chosun Ilbo. «Κάθε φορά που γινόταν αυτό, έπρεπε να φύγουμε.»

Η άτυχη μητέρα ζούσε κυνηγημένη, κρυβόταν σε καταφύγια για γυναίκες ή στην εξοχή επί μήνες. Όμως κάθε φορά ο πατέρας τους κατάφερνε να την εντοπίσει και τη χτυπούσε, σύμφωνα με τις κόρες του.

«Μια μέρα ο πατέρας μου ακολούθησε την αδελφή μου και ανακάλυψε πού ζούσαμε», διηγήθηκε μία εξ αυτών. «Κρατούσε ένα μαχαίρι, κολλητική ταινία και καλώδια και απειλούσε να μας σκοτώσει. Ζούσαμε πάντα μέσα στον φόβο. Μετακομίσαμε έξι φορές σε τέσσερα χρόνια», τόνισε.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ