ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Πρόσκληση για ένα διαφορετικό περίπατο στην πόλη του Ναυπλίου - Η συμβολή του αέρα στην εξέλιξη του Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:42:00 π.μ. |
 Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας: Η συμβολή του αέρα στην εξέλιξη  του Ναυπλίου
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας  σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Αργολίδας, το  Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ν. Κίου και την Εθνική Πινακοθήκη Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου - παράρτημα Ναυπλίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πνοές Ανέμων»,  θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις στο Ιστορικό κέντρο της πόλης του Ναυπλίου και στην Ακροναυπλία, την Πέμπτη 18/10/2018,  την Παρασκευή 19/10/2018, το Σάββατο 20/10/2018 και την Κυριακή 21/10/2018  με θέμα:  «Η συμβολή  του αέρα στην εξέλιξη του Ναυπλίου».

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει περιήγηση - ξενάγηση με αφετηρία το ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου και κατάληξη την Ακροναυπλία. Θα διαμορφωθεί συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θεματική τον αέρα και την επιρροή του στην εξέλιξη της ιστορίας της πόλης σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Π.Ε. Αργολίδας.

Σε συγκεκριμένες στάσεις θέασης, θα γίνονται αναφορές σε θέματα όπως:
  Η κατεδάφιση των τειχών του ιστορικού κέντρου και ο ρόλος του αέρα στην πόλη.
Η  ανάπτυξη του λιμανιού.
Η σημερινή χρήση του αέρα για την παραγωγή εναλλακτικών μορφών ενέργειας.
Η τοπογραφία της Ακροναυπλίας  και η κατασκευή των ανεμόμυλων στον ιστορικό βράχο.
Βιωματικά παιχνίδια προσανατολισμού και γνωριμία με την ονομασία των ανέμων.
Το παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου συμμετέχει στις εκδηλώσεις «Πνοές Ανέμων» με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα   «Ταξίδια που δεν τέλειωσαν ποτέ…  ».
Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με έργα τέχνης του Πάρι Πρέκα, τα οποία λειτουργούν ως σύμβολα φυγής από την καθημερινότητα. Συγχρόνως ως «ταξιδιωτικές» ζωγραφικές μαρτυρίες, συνθέτουν ένα οδοιπορικό ταξίδι, ένα προσκύνημα στις απέραντες ομορφιές της Ελλάδας.
Τα παιδιά έχοντας ως πηγή έμπνευσης τα έργα του Πάρι Πρέκα, μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα τέχνης, ακούγοντας μουσική για τον άνεμο και τη θάλασσα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού.

Την Πέμπτη 18/10/2018 και την Παρασκευή 19/10/2018 το πρόγραμμα απευθύνεται  σε σχολεία του νομού τα οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή

Το Σάββατο 20/10/2018 και την Κυριακή 21/10/2018 με αφετηρία την Πύλη της Ξηράς και ώρα 10.00 θα γίνει ένας διαφορετικός περίπατος στην πόλη του Ναυπλίου με θέμα «Η συμβολή  του αέρα στην εξέλιξη του Ναυπλίου»..
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ