ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Ευρωεκλογές: Εκδήλωση για την αποφυγή της «χαλαρής ψήφου» στην Τρίπολη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:39:00 μ.μ. | |
Ευρωεκλογές: Εκδήλωση για την αποφυγή της «χαλαρής ψήφου» στην Τρίπολη
Εκδήλωση με κύριο θέμα τις ευρωεκλογές που έρχονται, οργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην Τρίπολη και στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.

Στόχος και ζητούμενο της εκδήλωσης, ήταν η ευαισθητοποίηση των πολιτών και η μαζική συμμετοχή τους στις κάλπες.

Βασικός προσκεκλημένος/ομιλητής ήταν ο οικονομολόγος, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βόννης και πρώην στέλεχος της Ευρωπαικής Ένωσης, κ.Θεόδωρος Καλλιάνος (καταγωγή από Δρέπανο Αργολίδας), ο οποίος και προσέγγισε το θέμα, «Ευρωπαική Ένωση σήμερα: στρατηγικές και προτεραιότητες (οικονομικής) ανάπτυξης».

Στην εκδήλωση, μίλησε, επίσης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, ο Γερμανός έπαρχος του Schwabish Hall, Gerhard Bauer και η κ. Άννα Μαντά (συντονίστρια ευρωπαικών προγραμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου).
Την εκδήλωση, έντυσε μουσικά, αντιπροσωπεία του Μουσικού Σχολείου της Τρίπολης.

Ο Θεόδωρος Καλλιάνος, αφού ανέλυσε τις δομές, τις στρατηγικές και τους άμεσους και έμμεσους στόχους της κοινής, ευρωπαικής οικογένειας, κατέληξε ως εξής στην ομιλία του:

«Πρέπει να συμμετάσχουμε στις εκλογές με γνώση και με ορθό λόγο, όχι με κραυγές. Η Ευρωπαική Ένωση έχει πετύχει πολλά, έχει την σταθερότητα για να ανακάμψει η οικονομία. Όχι στους λαϊκίστικους μύθους που δημιουργούν σύνορα και τόπους φαντασίας. Η προτροπή του είναι να υπάρξει συνεργασία με την διαφορετικότητα».

Ο κ. Πέτρος Τατούλης, στην ομιλία του, ανέδειξε τα εξής σημεία, που για αυτόν, πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν.

Είπε χαρακτηριστικά:

α) πρέπει να ισχύσει άμεσα η συνθήκη της Λισσαβόνας,

β) να προωθηθούν πιο δραστικά οι πολιτικές της απασχόλησης, της ανάπτυξης και των επενδύσεων,

γ) να εφαρμοσθεί στην πράξη η πολιτική συνεννόηση, η εργασιακή ειρήνη και η εθνική στρατηγική για να σχεδιαστεί το σταθερό μέλλον».
Ο Γερμανός αυτοδιοικητικός (με πολλά χρόνια στη θέση του έπαρχου), μίλησε για την άψογη συνεργασία των δύο περιφερειών, για τις προοπτικές αυτής και για τα αποτελέσματα που αυτή έχει επιφέρει στις δύο αυτές αποκεντρωμένες δομές.

Τέλος, η κ. Μαντά, γνωστοποίησε τα προγράμματα υλοποίησης αυτής της περιφερειακής, ελληνογερμανικής συνεργασίας, μέσω της σύναψης ειδικού μνημονίου, αμοιβαίας δράσης και κινητικότητας.

Ωστόσο, πέρα απ΄ τον βασικό στόχο της εσπερίδας (η αποφυγή, δηλαδή της χαλαρής ψήφου), κατά την άποψή μας, τα καυτά ερωτήματα, επί τις ουσίας,δεν απαντήθηκαν.

Και ποια είναι αυτά;

Έχουμε και λέμε:

Α. Τι θα γίνει με τις θεμελιώδεις αξίες (αλληλεγγύη, συνεργασία, ειρήνη, ασφάλεια, ανθρώπινα δικαιώματα, ευημερία κ.λ.π.) της Ευρωπαικής Ένωσης που άλλες εξαφανίστηκαν και που κάποιες άλλες, κινδυνεύουν να χαθούν.

Β. Τι θα γίνει με την κοινωνική και την περιφερειακή συνοχή που διαταράχθηκε, λόγω της άκρατης λιτότητας, της ανισότητας και της εμφάνισης ακραίων κομματικών σχημάτων που βρίσκουν ιδιαίτερη απήχηση στις κοινωνίες.

Γ. Τι θα γίνει με την εξάλειψη των λοιπών ανισοτήτων (κοινωνικές και εισοδηματικές κ.ά.).

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς
Πηγή:ert.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ