Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2018

Το βιβλίο της Μαρίζας Κώχ "Το ξανθό κορίτσι της Σαντορίνης" παρουσιάστηκε στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:18:00 π.μ. |
Το βιβλίο της Μαρίζας Κώχ "Το ξανθό κορίτσι της Σαντορίνης" παρουσιάστηκε στο Ναύπλιο
Στο κατάμεστο Βουλευτικό το κοινό –μικροί και μεγάλοι- ταξίδεψε στο Αιγαίο και σε άλλες εποχές για να γνωρίσει ΄΄το ξανθό κορίτσι της Σαντορίνης ΄΄ , όπως είναι και ο τίτλος του βιβλίου .

Η ίδια η συγγραφέας, η ποιήτρια Άννα Βοργία και ο Γιάννης Στάμος (από τις εκδόσεις ΄΄Μεταίχμιο΄΄) μίλησαν για την έκδοση και ουσιαστικά για τα δύσκολα παιδικά χρόνια της καλλιτέχνιδας που περιγράφονται γλαφυρά , μέσα από το βιβλίο που αναφέρεται στα τέλη του 1940 και αρχές δεκαετίας του 50.

Την παρουσίαση πλαισίωσε σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την μαθητική χορωδία των εκπαιδευτηρίων Μαλτέζου και τον Γιάννη Νόνη στο πιάνο.
Η ίδια η Μαρίζα Κώχ , μιλώντας στην ΕΡΤ Τρίπολης, έκανε λόγο για ένα ΄΄όμορφο ταξίδι στην Ελλάδα με την παρουσίαση του βιβλίου , κυρίως όμως για την ιδιαίτερη επαφή με τα παιδιά , στα οποία άλλωστε έχει αφιερώσει μεγάλο κομμάτι της καλλιτεχνικής της δραστηριότητας..΄΄

Η Μαρίζα Κωχ έχει ιδιαίτερους δεσμούς με το Ναύπλιο καθώς προ ετών λειτούργησε , με επιτυχία, ένα μουσικό εργαστήρι για παιδιά , κάτι που ευχήθηκε να ξαναγίνει σύντομα.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Γαλανόπουλος
Πηγή:ert.gr
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ