ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Κατέρρευσε τμήμα της μάντρας στο οικόπεδο Κωλέττη στο Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:23:00 μ.μ. |
 Κατέρρευσε τμήμα της μάντρας στο οικόπεδο Κωλέττη στο Άργος
Κατέρρευσε Τμήμα της μάντρας του οικοπέδου ‘’ΚΩΛΕΤΤΗ’’ επί της οδού Δαναού απέναντι του Α’ Γυμνασίου στο Άργος (ιδιοκτησίας της Τράπεζας Πειραιώς ) μετά το πέρασμα του Κυκλώνα ‘’Ζορμπά’’ ! 

Η ανωτέρω μάντρα ήταν πλινθόκτιστη ύψους 2 μέτρων , ήταν ήδη διαβρωμένη και ετοιμόρροπη, όπως ετοιμόρροπο είναι και το υπόλοιπο τμήμα που έχει απομείνει !
Στο οικόπεδο ‘’ΚΩΛΕΤΤΗ’’ με το διατηρητέο διώροφο κτίριο , στο δε Ανατολικό μέρος υπάρχει και το εκκλησάκι του Αγίου Χαραλάμπους , στο μεγαλύτερο μέρος του οικοπέδου έχουν γένει αρχαιολογικές ανασκαφές. 
Το ανωτέρω οικόπεδο είχε ζητηθεί στις αρχές του 1980 από τον Δήμο Άργους να του παραχωρηθεί από τον τότε ιδιοκτήτη Αγροτική Τράπεζα .

Η Α.Τ.Ε. ήθελε να κατασκευάσει στο οικόπεδο αυτό κτίριο για να στεγάσει την τράπεζα , γι’ αυτό έγιναν οι ανασκαφές , όπου έφεραν στο φως υπόλοιπα βυζαντινών κτισμάτων !

Πρέπει ο Δήμος Άργους να επαναφέρει το αίτημα προς την τράπεζα Πειραιώς , απόκτησης του ανωτέρω ακινήτου ! Διότι το ανωτέρω ακίνητο ανήκει στην ιστορία της πόλης μας και με κατάλληλη διαμόρφωση θα είναι ένα στολίδι !
Ο αρχαιολογικός αυτός χώρος βρίσκεται στο κέντρο της πόλης μας και με ορατότητα από βασική κυκλοφοριακή αρτηρία και θα πρέπει να αναδειχτεί και να προβληθεί !

Στην παρούσα φάση πρέπει σε συνεννόηση με την Τ. Π. και σε συνεργασία με την Αρχαιολογία .
1ον . Να κατεδαφιστεί και το υπόλοιπο της μάντρας προς το μέρος της οδού Δαναού να αλλάξει η συρμάτινη περίφραξη και να αντικατασταθεί από μεταλλική περίφραξη στην οδό Δαναού – Εθν. Αντίστασης και πάροδο Ιακώβου .

2ον . Σε συνεργασία με την Αρχαιολογία να καθαριστεί ο αρχαιολογικός χώρος , να αναδειχτούν τα αρχαία και να γίνει ειδική μελέτη φωτισμού του ευρύτερου χώρου και κατά την διάρκεια της νύκτας .
3ον . για την καλύτερη δε ορατότητα των περαστικών ακόμη και διερχομένων με αυτοκίνητο , θα πρέπει να διαπλατυνθεί το πεζοδρόμιο επί της Δαναού καθ’ όλο το μήκος των αρχαίων για να μην υπάρχει εμπόδιο στην ορατότητα των διερχομένων !

Βασίλης Νίκας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ