ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Εξαιρετική ποιότητα της Κλημεντίνης στην Αργολίδα με μειωμένη παραγωγή και χαμηλότερες τιμές

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:05:00 π.μ. | | |
Εξαιρετική ποιότητα της Κλημεντίνης στην Αργολίδα με μειωμένη παραγωγή και χαμηλότερες τιμές
Δειλά – δειλά έχει ξεκινήσει το μάζεμα της Κλημεντίνης στο νομό Αργολίδας, αλλά πιο εντατικά, αυτό αναμένεται να γίνει από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

 Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκαφιδακίου Αργολίδας «το πολύ θετικό φέτος στοιχείο είναι, ότι η ποιότητα των μανταρινιών θα είναι εξαιρετική, δεδομένου ότι κάποιες έντονες βροχοπτώσεις μόνο σημειώθηκαν στην περιοχή, αλλά χωρίς να προκαλέσουν προβλήματα και σαπίλες, ώστε να υποβαθμιστούν οι καρποί. Επίσης, οφείλω να πω ότι η χρονιά είναι πρώιμη σε αντίθεση με πέρσι. 

Πρέπει επίσης να πω ότι είχαμε καλές συνθήκες όλο το χειμώνα, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα. Η ανθοφορία εξελίχθηκε πολύ καλά, το ίδιο και η καρπόδεση, οπότε περιμένουμε εξαιρετικό προϊόν».

Σύμφωνα με τον κ. Φάκλαρη, οι πρώτες τιμές για τα λίγα μανταρίνια που μαζεύτηκαν κυμαίνονται μεταξύ 40-50 λεπτών το κιλό, δηλαδή λίγο πιο κάτω από πέρσι, στο ξεκίνημα, που ήταν όμως πιο αργά. Να σημειωθεί ότι οι Κλημεντίνες της Αργολίδας «φεύγουν» για χώρες του εξωτερικού σε Βαλκάνια (Σκόπια, Βουλγαρία, Ρουμανία κ.λπ.) και ΕΕ (π.χ. Γερμανία).
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ