ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Το μαρούλι και φέτος θα έχει μια καλή χρονιά στον κάμπο των Ιρίων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:26:00 μ.μ. | |
Το μαρούλι και φέτος θα έχει μια καλή χρονιά στον κάμπο των Ιρίων
Άλλη μία καλή χρονιά αναμένεται φέτος για τους παραγωγούς μαρουλιού στον κάμπο των Ιρίων, όπου καλλιεργούνται διάφορες ποικιλίες μαρουλιού, όπως Batavia, Iceberg κ.ά.

Σύμφωνα με τον φυτωριούχο Βασίλη Δρούζα, η χρονιά για το μαρούλι ξεκίνησε θετικά, αφού αυτήν τη στιγμή η τιμή τους κινείται στα 40 λεπτά. Παρά την εμφάνιση διαφόρων ποικιλιών και κυρίως του iceberg, το μαρούλι διατηρεί την κυριαρχία του και παραμένει πρώτο στις προτιμήσεις των καλλιεργητών.

Στα Ίρια δραστηριοποιούνται δύο ομάδες καλλιεργητών. Ένα σημαντικό μέρος τους έχει επενδύσει στη συμβολαιακή καλλιέργεια, προτιμώντας την ασφάλεια της πώλησης και μια μικρότερη ομάδα παίζει με την αγορά, ψάχνοντας τιμή που φτάνει μέχρι το 1,20 ευρώ το κομμάτι. 

O Θωμάς Χουντάλας, πρώην πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας, από τους πρώτους που εντάχθηκαν στη συμβολαιακή καλλιέργεια και καλλιεργητής iceberg, επισημαίνει στην «ΥΧ» ότι η συμβολαιακή για φέτος θα δώσει από 66 λεπτά μέχρι 70 λεπτά. 

«Το μαρούλι και φέτος θα έχει μια καλή χρονιά και η παραγωγή του είναι στα επίπεδα που μπορεί να απορροφηθεί από την αγορά. Γι’ αυτό μέχρι τώρα τα μαρούλια έρχονται πρώτα στις προτιμήσεις των καλλιεργητών», αναφέρει.

Σημειώνεται ότι τα μαρούλια στην περιοχή των Ιρίων έχουν στρεμματική απόδοση 7.500 έως 8.500 τεμάχια. Συνολικά στην περιοχή υπολογίζεται ότι καλλιεργούνται 7.000 στρέμματα με διαφορετικά είδη μαρουλιού.

Πηγή: ypaithros.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ