ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Δ. Καμπόσος: Κήρυξη Δήμου Άργους Μυκηνών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:02:00 μ.μ. | |
Δ. Καμπόσος: Κήρυξη Δήμου Άργους Μυκηνών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης
Όπως ήδη γνωρίζετε, το τελευταίο εικοσιτετράωρο τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές από πλημμύρες και κατολισθήσεις σε πολλές Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Άργους Μυκηνών και σε όλο το παραλιακό τόξο.

Οι μεγάλες ποσότητες νερού που έπεσαν προκάλεσαν μεγάλες ζημίες σε υποδομές και σε ιδιοκτησίες δημοτών ενώ σημειώθηκαν υπερχειλίσεις χειμάρρων σε όλο το εύρος του Δήμου.

Σε πάρα πολλά σημεία του οδικού δικτύου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις, αποκόλληση βράχων, καθιζήσεις δρόμων, καταστροφή γεφυρών και ιρλανδικών ραμπών, με αποτέλεσμα να διακοπεί η πρόσβαση από και προς πολλές Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες και οικισμούς του Δήμου μας.

Κατά συνέπεια, λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας, δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα σε σπίτια, δρόμους και εγκαταστάσεις, σε μεγάλη έκταση και σοβαρότητα. Από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν στο σύνολό τους τα ίδια μέσα του Δήμου αλλά η ένταση των φαινομένων ήταν τέτοια που κλήθηκαν να συνδράμουν και ιδιωτικά μηχανήματα.

Λόγω της προπεριγραφείσας κατάστασης, παρακαλούμε να μεριμνήσετε ώστε να κηρυχθεί ο Δήμος μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να υπάρξει από μέρους μας άμεση καταγραφή των ζημιών, να αποκατασταθούν οι ζημίες που προκλήθηκαν και να αποζημιωθούν οι συμπολίτες μας. Το φαινόμενο είναι καθολικό και επλήγησαν στο σύνολό τους οι δημοτικές ενότητες του Δήμου μας, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο.

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών
Δημήτριος Καμπόσος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ