ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Τάσος Λάμπρου: Νέο άδικο χαράτσι στους κατοίκους Κρανιδίου και Πορτοχελίου από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας Δημήτρη Σφυρή

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 4:55:00 μ.μ. | |
Τάσος Λάμπρου: Νέο άδικο χαράτσι στους κατοίκους Κρανιδίου και Πορτοχελίου από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας Δημήτρη Σφυρή
Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες,
στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο της 8/10/2018, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, (υπέρ από τους 13 Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας και από τον κ. Εμ. Μαχαίρα Δημοτικό Σύμβουλο της μειοψηφίας και κατά όλοι οι υπόλοιποι παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι της μειοψηφίας), η Απόφαση 192/2018 της ΔΕΥΑΕΡ με τίτλο “Καθορισμός δαπάνης διακλάδωσης και σύνδεσης προς αγωγό αποχέτευσης για το έργο «Ολοκλήρωση Αποχετευτικού Δικτύου Κρανιδίου»”.

Βλέπε Απόφαση 192/2018 της ΔΕΥΑΕΡ:

Αυτό αποτελεί ένα νέο άδικο και καταχρηστικό χαράτσι για τους κατοίκους των Δημοτικών Κοινοτήτων Κρανιδίου και Πορτοχελίου, οι οποίοι θα είναι οι μόνοι σε όλο τον Δήμο Ερμιονίδας που θα επιβαρυνθούν με το κόστος κατασκευής των 316,00€ ανά φρεάτιο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το εν λόγω χαράτσι αφορά την σύνδεση των αγωγών διακλάδωσης στον κεντρικό αγωγό και μέχρι σήμερα δεν έχει πληρωθεί κάτι αντίστοιχο σε ανάλογα ολοκληρωμένα έργα στην Δ.Κ. Ερμιόνης, στην Τ.Κ. Κοιλάδας, αλλά ούτε και στην Δ.Κ. Κρανιδίου όπου έχει ολοκληρωθεί περίπου το ¼ του αποχετευτικού δικτύου.

Η εν λόγω επιβάρυνση – χαράτσι θίγει κυρίως τις μικρές ιδιοκτησίες και τις μονοκατοικίες, σε σχέση με τα πολυώροφα κτίρια, όπου το συγκεκριμένο ποσό κατανέμεται ανάλογα με τις παροχές νερού. Άρα κυρίως θίγεται και επιβαρύνεται η Δ.Κ. Κρανιδίου που έχει πολλές μονοκατοικίες.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι πέρα από αυτό το χαράτσι και με την ολοκλήρωση του έργου, οι ιδιώτες καταναλωτές θα επιβαρυνθούν με το τέλος σύνδεσης αποχέτευσης ανά παροχή νερού και με το κόστος κατασκευής του δικτύου σύνδεσης από την κατοικία μέχρι το φρεάτιο.

Οπότε συνολικά υπάρχει μια τεράστια επιβάρυνση προς τους κατοίκους των Δημοτικών Κοινοτήτων Κρανιδίου και Πορτοχελίου.

Εμείς καταψηφίσαμε την παραπάνω απόφαση, διότι εδώ και 4 χρόνια θα έπρεπε ο Δήμαρχος και η ΔΕΥΑΕΡ να είχαν εξασφαλίσει το ποσό των 790.000,00€, δηλαδή της συμμετοχής της ΔΕΥΑΕΡ στο έργο για την κατασκευή των ιδιωτικών συνδέσεων με το δίκτυο αποχέτευσης.

Δεν αξιοποιήθηκαν χρηματοδοτήσεις από την Περιφέρεια, από Εθνικά και Περιφερειακά Προγράμματα.

Από τον Μάρτιο του 2018, που είχε έρθει το ίδιο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, είχαμε επισημάνει την αρνητική μας θέση σε αυτό το χαράτσι, οπότε και αναβλήθηκε το θέμα προκειμένου να βρεθεί μια άλλη λύση.

Και από τότε δεν έγινε απολύτως τίποτα, με αποτέλεσμα στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο να δεχτούμε την απειλή του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δ. Σφυρή, πως εάν δεν ψηφιστεί αυτό το άδικο χαράτσι θα χαθεί το έργο της Αποχέτευσης Κρανιδίου – Πορτοχελίου.

Απαιτείται σοβαρότητα από την πλευρά του Δημάρχου, ο οποίος έχασε τον έργο της Αποχέτευσης Κρανιδίου – Πορτοχελίου δύο φορές, σε δύο Δημαρχικές θητείες του.

Δεν μπορεί, προκειμένου να καλύψει την ανικανότητά του και την αναποτελεσματικότητά του, να έρχεται στο παραπέντε και να φέρνει προ τετελεσμένων γεγονότων το Δημοτικό Συμβούλιο, επιβαρύνοντας με άδικα χαράτσια τις τσέπες των Δημοτών.

Δηλαδή έρχονται οι Δημότες να πληρώσουν από την τσέπη τους τις παραλήψεις, την αδιαφορία και την ανικανότητα της Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δ. Σφυρή.

Εμείς σαν παράταξη έχουμε αποδείξει ότι όταν χρειάζεται «βάζουμε πλάτη» και ψηφίζουμε αναγκαίες πιστώσεις, π.χ. για την καθαριότητα, παρόλο που και σε αυτή την περίπτωση έχετε χάσει πλήρως τον έλεγχο και δεν έχετε κάνει τίποτα προκειμένου να πληρωθεί ο συμπατριώτης μας, ιδιοκτήτης της έκτασης που λειτουργεί το Πράσινο Σημείο.

Δεν σας έχουμε καμία εμπιστοσύνη, με τον τρόπο που λειτουργείτε και φέρνετε κρίσιμα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο, βάζοντας εκβιαστικά διλλήματα στους Δημοτικούς Συμβούλους.

Για τη Δημοτική Παράταξη
«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»

Ο επικεφαλής
Τάσος Γ. Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ