ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Απάντηση Υπουργείου Ναυτιλίας σε Ανδριανό για την απομάκρυνση του βυθισμένου ιστιοφόρου από τον κόλπο του Πορτοχελίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:47:00 μ.μ. | |
Απάντηση Υπουργείου Ναυτιλίας σε Ανδριανό για την απομάκρυνση του βυθισμένου ιστιοφόρου από τον κόλπο του Πορτοχελίου
Στην 1802/24-9-2018 Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα την απομάκρυνση του βυθισμένου ιστιοφόρου ‘FatherMurphy’ από τον κόλπο του Πορτοχελίου, απάντησε ο αρμόδιος αν. Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός.

Στην απάντηση επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Το ιστιοφόρο (Ι/Φ) σκάφος ‘FATHERMURPHY’ την 9-9-2018 παρουσίασε μεγάλη εισροή υδάτων με αποτέλεσμα την ημιβύθισή του. Για το συμβάν ενημερώθηκαν σχετικά τόσο η αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου, για τη διενέργεια προανάκρισης, όσο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο (ΔΛΤ) Ερμιονίδας, στην αρμοδιότητα του οποίου σύμφωνα με τον ν.2881/2001 βρίσκεται το σκάφος, για τις δικές του ενέργειες. Ταυτόχρονα, από τη Λιμενική Αρχή Πορτοχελίου και το ΔΛΤ Ερμιονίδας έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποφυγή θαλάσσιας ρύπανσης.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το ΔΛΤ Ερμιονίδας, την 24-9-2018 η γνωμοδοτική επιτροπή του ν.2881/2001 του ΔΛΤ Ερμιονίδας χαρακτήρισε το σκάφος ναυάγιο. Στο εξής, για την ανέλκυση του σκάφους θα εφαρμοστούν οι διαδικασίες που προβλέπονται στον ν.2881/2001».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ