ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Μηχανική βλάβη πλοίου στον Αργοσαρωνικό - Φωτιά σε πλοίο στη Μονεμβασιά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:35:00 μ.μ. |
Μηχανική βλάβη πλοίου στον Αργοσαρωνικό  - Φωτιά σε πλοίο στη Μονεμβασιά
Μηχανική βλάβη παρουσίασε το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ' Ν.Π. 10532, στη δεξιά κύρια μηχανή, μεσημβρινές ώρες το Σαββατο 6 Οκτωβρίου, το οποίο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα Πειραιά προς το λιμένα Αίγινας την 12:30.

Από το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου, μέχρι αποκατάστασης βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας μετά από ζημιά από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ επιβάτες και οχήματα προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΧΑΙΟΣ'' Ν.Π. 11228, το οποίο απέπλευσε την 14:15.


Πυρκαγιά σε Ι/Φ σκάφος στην Μονεμβασιά

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες τις Πρασκευής 5 Οκτωβρρίου, η Λιμενική Αρχή Μονεμβασιάς, για εκδήλωση πυρκαγιάς στο Ι/Φ σκάφος “ΟΤΟ 2” Ν.Π. 6383, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή της ημιτελούς μαρίνας Μονεμβασιάς.

Άμεσα στο σημείο, μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και από ξηράς περιπολικό όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, πραγματοποιήθηκε κατάσβεση της πυρκαγιάς. 

Οι δύο (02) επιβαίνοντες του σκάφους, επιβιβάστηκαν στο Ι/Φ “PRINCE FOLEGANDROS” Ν.Π. 11363, ενώ αρνήθηκαν τη διακομιδή τους στο Κέντρο Υγείας “ΜΟΛΑΩΝ”.

Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείο Μονεμβασιάς καθώς και των Α/Κ “ΣΟΦΙΑ” Λ.Μ. 444 και “ΑΓΙΟΣ ΦΩΚΑΣ” Σ.Μ. 16, προέβησαν στη ρίψη πλωτού φράγματος και έγινε προληπτική χρήση απορροφητικών υλικών, προς αποφυγή τυχόν θαλάσσιας ρύπανσης. 

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Μονεμβασιάς του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΟΤΟ 2”.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ