Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2018

Απόφαση αναγκαστικής απαλλοτρίωσης έκτασης για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:02:00 π.μ. | |
Απόφαση αναγκαστικής απαλλοτρίωσης έκτασης για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου
Μία νέα εξέλιξη σημειώθηκε για το πολυσυζητημένο έργο ΣΔΙΤ της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Στη «Διαύγεια» αναρτήθηκε μία απόφαση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων με θέμα την «Έγκριση Φακέλου κήρυξης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για την απόκτηση της αναγκαίας έκτασης για την κατασκευή της ΜΕΑ – ΧΥΤΥ της ΠΕ Αρκαδίας που αποτελεί τμήμα του έργου «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΕ ΣΔΙΤ».

Μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι «το Έργο έχει υπαχθεί στις διατάξεις του νόμου 3389/2005 δυνάμει της από 27.12.2011 αποφάσεως της Διυπουργικής Επιτροπής Συμπράξεων Δημοσίου και Απόφαση 27/03-10- 18 Ιδιωτικού Τομέα. Κατά συνέπεια η βούληση του αρμοδίου για την εξειδίκευση της κυβερνητικής πολιτικής και του δημοσίου συμφέροντος στον τομέα αυτόν οργάνου, είναι ήδη εκπεφρασμένη».

Η απόφαση που υπογράφει ο κ. Κωστόγιαννης αναφέρει ότι «η απαλλοτριούμενη έκταση έχει συνολική έκταση 278103.70 τμ και ταυτίζεται με την ζώνη κατάληψη του έργου, ήτοι με τον Χώρο κατασκευής της ΜΕΑ – ΧΥΤΥ της ΠΕ Αρκαδίας. Στο σύνολο της βρίσκεται εντός της έκτασης που αδειοδοτήθηκε περιβαλλοντικά με την 173714/09- 07-2014 Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και συνεπώς εξασφαλίζεται η προϋπόθεση του εδαφίου (γ) της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του ν. 2882/2001 ως ισχύει».

Πρόκειται για έκταση στην Παλαιόχουνη της Αρκαδίας, ενώ ανάλογη διαδικασία αναγκαστικής απαλλοτρίωσης προχωρά και για τη Μονάδα στη Λακωνία.

ΟΛΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ