ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Δεν έχουν τελειωμό τα βάσανα του Κυβερνήτη στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:52:00 μ.μ. | |
Δεν έχουν τελειωμό τα βάσανα του Κυβερνήτη στο Ναύπλιο (βίντεο)
Δεν θα ησυχάσει από τα βάσανα των βανδαλισμών ο ανδριάντας του Πρώτου Κυβερνητη της Ελλάδος Ι. Καποδίστρια στο Ναύπλιο.

Ανεγκέφαλοι βανδάλισαν για ακόμα μία φορά το άγαλμα του Καποδίστρια στο Ναύπλιο το βράδυ της Κυριακής 30 Σεπτεμβρίου λίγες μόνο ώρες μετά τις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης και τις καταθέσεις στεφάνων στο άγαλμα.
Οι άγνωστοι δράστες έσπασαν και πάλι το επιδιορθωμένο τμήμα με τα δάχτυλα στο δεξί χέρι του αγάλματος επιβεβαιώνοντας πως πρόκειται για εσκεμμένες ενέργειες που στόχο έχουν μόνο την προσβολή της μνήμης του αλλά και τα ψυχοπαθολογικά προβλήματα που τους διακατέχουν.
Λίγες μόνο ημέρες από την πρόχειρη αποκατάσταση που έκανε ο Ναυπλιώτης καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Δημούλης από την προηγούμενη φθορά του Αυγούστου, που επισκεύασε το χέρι του Καποδίστρια και τοποθέτησε πρόπλασμα του τελικού τμήματος, άγνωστοι δράστες βανδάλισαν και πάλι το άγαλμα σπάζοντας και πάλι τα δάκτυλα του χεριού του.
 Ευτυχώς βέβαια που επρόκειτο για πρόπλασμα και όχι για το τελικό τμήμα αφού ο κος Δημούλης που έχει αναλάβει εθελοντικά και με την σύμφωνη γνώμη του Δημαρχου την αποκατάσταση είχε προνοήσει να τοποθετήσει στον ανδριάντα για τις επετειακές εκδηλώσεις μια πρόχειρη κατασκευή μέχρι να τοποθετηθεί το τελικό τμήμα του χεριού από μάρμαρο.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το άγαλμα που κοσμεί την ομώνυμη κεντρική πλατεία του Ναυπλίου πέφτει θύμα ανεγκέφαλων. Η πράξη που κατά το παρελθόν έχει ξαναγίνει αρκετές φορές, με τον δήμο να αποκαθιστά κάθε φορά τις φθορές. 
Το άγαλμα του Καποδίστρια στήθηκε στην ομώνυμη πλατεία του Ναυπλίου το 1933. Είναι έργο του μεγάλου γλύπτη Μιχάλη Τόμπρου. Το 1947, το δάκτυλο είχε σπάσει πρώτη φορά από ένα παιδί, ενώ για μια ακόμα φορά, έσπασε την δεκαετία του ’80. Τον Αύγουστο του 2018 και πάλι άγνωστοι δράστες προξένησαν φθορές στο άγαλμα. 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ