Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018

Αργολίδα: Ψεκασμούς με drone παρακολούθησαν αγρότες στα Ίρια και την Δήμαινα (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:00:00 μ.μ. |
 Ψεκασμούς με drone παρακολούθησαν αγρότες στα Ίρια και την Δήμαινα (βίντεο)
Σήμερα Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 αγρότες της Αργολίδας στα Ίρια, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επίδειξη ψεκασμού με drones που πραγματοποιήθηκε από την Εταιρεία "Λέαγρος ΟΕ - Τάσος & Ιάσονας Μπινιάρης" και την εταιρεία ΑΦΟΙ ΠΡΑΠΟΠΟΥΛΟΙ ΑΕ με την οποία υπάρχει στενή συνεργασία σε θέματα "Εφαρμογές Γεωργίας Ακριβείας".
Η επίδειξη έγινε σε αγροτεμάχιο του Θωμά Χουντάλα με καλλιέργεια μαρουλιού, ενώ παρουσίαση έγινε και στην Δήμαινα με ψεκασμό από drone σε ελιές.
Στον τομέα της Γεωργίας Ακριβείας (Precision Agriculture), η χρήση των DRONES (Multicopters & Fixed Wing) κερδίζει μέρα με την μέρα ολοένα και περισσότερο έδαφος, αφού τα μεγάλα οφέλη που προσφέρουν αναγνωρίζονται απ' όλο και περισσότερους αγρότες σε όλο το κόσμο.Απόλυτα λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι μπορεί μόνο σε λίγα λεπτά να κάνει πλήρη επόπτευση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων και της σοδειάς του.
Κατάλληλες RGB, Multispectral, Hyperspectral και Θερμικές κάμερες με Ραδιομέτρηση μπορούν και συλλέγουν εικόνες τόσο στο οπτικό όσο και στο μη οπτικό φάσμα της ανθρώπινης όρασης, καθώς και σε διαφορετικά μήκη κύματος υπέρυθρης και υπεριώδους ακτινοβολίας. Το NIRS (Near Infrared Spectroscopy) είναι μια μέτρηση που αφορά το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα σε συνάρτηση με το βαθμό θερμότητας και κυμαίνεται από 700nm - 2500nm. Η μέτρηση αυτή είναι ιδιαιτέρως σημαντική στην γεωργία ακριβείας αφού τα φυτά απορροφούν ενέργεια μέσα στο ανωτέρω αναφερόμενο φάσμα.
Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο πολύ ενέργεια απορροφάται από το καλλιεργούμενο φυτό, τόσο πιο υγιές και ανθεκτικό γίνεται, δίνοντας στον αγρότη χρήσιμες πληροφορίες τόσο για την εκτίμηση του ρυθμού ανάπτυξης όσο και για τον τελικό όγκο της σοδειάς του.Όλα αυτά μαζί με διάφορες άλλες εφαρμογές όπως, την ανίχνευση ασθενειών, την ακριβή κατανομή λιπάσματος, τους αεροψεκασμούς, την καταμέτρηση των φυτών και την επαρκή άρδευση αυτών, συνθέτουν τις πιο σύγχρονες μεθόδους γεωργικής παραγωγής, μεγιστοποιώντας την απόδοση της καλλιεργήσιμης έκτασης.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ