ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Μοναδικές φωτογραφίες από το Ναύπλιο του 1965

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:00:00 π.μ. | |
Μοναδικές φωτογραφίες από το Ναύπλιο του 1965
Μοναδικά είναι τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που τράβηξε Αμερικανός φοιτητής που επισκέφτηκε τη χώρα μας και την Αργολίδα ως τουρίστας το 1965. 

Ο λόγος για τον Charles W Cushman, ο οποίος δημιούργησε ένα μοναδικό αρχείο με φωτογραφίες της Αθήνας και άλλων περιοχών της Ελλάδας. Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας, ώσπου ανακαλύφθηκαν τυχαία το 1999 από έναν αρχειοθέτη στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα.
Ο Charles W. Cushman είχε αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο το 1972 και μετά τον θάνατο του κληροδότησε στο πανεπιστήμιο βαλίτσες γεμάτες Kodachrome διαφάνειες, καθώς λάτρευε τη φωτογραφία και είχε καταγράψει με τον φακό της κάμερας του χιλιάδες στιγμιότυπα από τα ταξίδια του. Ανάμεσα τους βρισκόταν και εκατοντάδες σλάιντς από την επίσκεψη του στην Ελλάδα την Άνοιξη του 1965.

Ο Charles είχε επισκεφτεί την Αθήνα και είχε φωτογραφίσει τον Παρθενώνα, την πλατεία Συντάγματος, κτίρια στη Βασιλίσσης Σοφίας, το Θησείο, το Κολωνάκι, το Μοναστηράκι, και την Πλάκα. Παράλληλα, αποτύπωσε την καθημερινότητα των Αθηναίων την εποχή εκείνη, τα παιχνίδια των παιδιών στις παρυφές της Ακρόπολης, τον συνωστισμό στους εμπορικούς δρόμους, τους μικροπωλητές και τους θρυλικούς σφουγγαράδες. 
Ο Αμερικανός φοιτητής επισκέφτηκε ακόμη το Ναύπλιο, τις Μυκήνες, την Επίδαυρο, τη Δήλο, τη Μύκονο, τη Ρόδο και την Αράχωβα.

Δείτε μοναδικές φωτογραφίες της Αργολίδας μιας άλλης εποχής από το μοναδικό αρχείο του Charles W Cushman

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ