Ζωντανά 9 με 11 η εκπομπή "Μαζί"
με την Αλεξία Δρίτσα


Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018

Το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:03:00 μ.μ. | |
Το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου (βίντεο)
Με την ευκαιρία της Εθνικής Ετικέτας Ποιότητας eTwinning που απονεμήθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου, το σχολείο συμμετείχε προ ημερησίας διατάξεως στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου το απόγευμα της Τρίτης 30 Οκτωβρίου 2018.

Η παρουσία αυτή ήταν πολύ σημαντική για εμάς για την επαφή μας με τις αρχές του τόπου. Ευχαριστήσαμε τον Δήμο και το Συμβούλιο του για την προσφορά τους και την υποστήριξή τους μέχρι τώρα και τους διαβεβαιώσαμε ότι η προσπάθεια συνεχίζεται, και ότι είμαστε πολύ δραστήριοι στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα eTwinning και Erasmus+.
Μαζί μας ήταν και μαθητές του σχολείου μας με τους γονείς τους, αλλά και περσινοί μας μαθητές που τώρα φοιτούν στην Α’ Λυκείου. Οι μαθητές μας εκφράστηκαν αυθόρμητα για τις εμπειρίες τους και τα οφέλη τους από τα ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία συμμετείχαν την περυσινή χρονιά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμαρχος εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους και την ικανοποίηση τους για την πορεία των μαθητών μας και τις ευκαιρίες που προσφέρει το σχολείο μας.
Δήλωση του Δημάρχου κ. Κωστούρου 

Οι Ετικέτες Ποιότητας του eTwinning χορηγούνται από την Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης στους καθηγητές και μαθητές που έχουν υλοποιήσει άριστα eTwinning έργα. Υποδηλώνουν ότι το έργο ανταποκρίνεται σε ορισμένα εθνικά και Ευρωπαϊκά πρότυπα και αποτελεί δημόσια επιβεβαίωση τόσο της αφοσίωσης του σχολείου στην ποιότητα όσο και του βαθμού στον οποίο είναι ανοιχτό στη συνεργασία σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η διάκριση αφορά το έργο ‘Be-twin us: Our Webmag’ που εκπονήθηκε κατά το σχολικό έτος 2016-2017 από τους μαθητές των προχωρημένων τμημάτων Αγγλικών της Γ΄ Γυμνασίου υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κ. Κριεμάδη Αγγελικής και με συνεργάτες τους ένα ιταλικό σχολείο, το Instituto Statale του Mansue , κοντά στο Treviso της βόρειας Ιταλίας. Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό περιοδικό με μηνιαία τεύχη που συντάχθηκε στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών, ως ένα εναλλακτικό εργαλείο μάθησης και διδασκαλίας.

«Η επιτυχία αυτή των μαθητών μας, μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους για την ποιότητα της μάθησης που προσφέρουν τα σχολεία μας, αλλά και για το εκπαιδευτικό προσωπικό που τα πλαισιώνει, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος. Ο Δήμος Ναυπλιέων είδε με ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι τα χρήματα που διαθέτει για αυτό τον σκοπό να αποδίδουν καρπούς ».
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ