Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018

"Πατάτα" της ΕΛ.ΑΣ. με ημερολόγια του 2019 που αναφέρουν τα Σκόπια ως «Μακεδονία» και τα κατεχόμενα ως «Βόρεια Κύπρο»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:24:00 μ.μ. |
"Πατάτα" της ΕΛ.ΑΣ. με ημερολόγια του 2019 που αναφέρουν τα Σκόπια ως «Μακεδονία» και τα κατεχόμενα ως «Βόρεια Κύπρο»
Hμερολόγιο της ΕΛ.ΑΣ για το 2019 κυκλοφόρησε με τα Σκόπια ως "Μακεδονία" και τα Κατεχόμενα ως "Βόρεια Κύπρος" . 
Σύσσωμη η οικογένεια της αστυνομίας βοά και συνταράσσεται από το ανήκεστο ολίσθημα του ονοματολογικού προσδιορισμού δύο γεωγραφικών χώρων που προκαλούν το εθνικό συναίσθημα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Συνδικαλιστές καλούν τον Αρχηγό της Αστυνομίας να διατάξει ΕΔΕ για τους ανιστόρητους "μανδαρίνους".

Η ατζέντα που διατίθεται προς πώληση σε όλες της αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας περιλαμβάνει χάρτη που αναγράφει τη FYROM ως Μακεδονία.

Ο ίδιος χάρτης αναφέρει το ψευδοκράτος της Κύπρου ως Βόρεια Κύπρο

Αστυνομία: Ανακαλούνται τα ημερολόγια

Την απόφαση να ανακληθούν όλα τα ημερολόγια που περιέχουν χάρτη με τα Σκόπια ως «Μακεδονία» και αναφέρουν τα κατεχόμενα ως «Βόρεια Κύπρο» ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, η ηγεσία της αστυνομίας διέταξε τη διεξαγωγή ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ), τονίζοντας ωστόσο, ότι τα ημερολόγια εκτυπώθηκαν από «ιδιωτική εταιρεία».

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:


«Ανακοινώνεται ότι, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια διοικητικής έρευνας για την απόδοση ευθυνών καθώς διαπιστώθηκε ότι στα ημερολόγια έτους 2019 του Σώματος, που έχουν εκτυπωθεί από ιδιωτική εταιρεία, σε έναν από τους χάρτες που εμπεριέχονται σε αυτά, εκ παραδρομής έχουν αποτυπωθεί εσφαλμένα ονομασίες γειτονικών μας χωρών.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ