ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Με 2784 απολύσεις "απειλεί" τους ιερείς ο Ιερώνυμος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:24:00 π.μ. | |
Με 2784 απολύσεις "απειλεί" τους ιερείς ο Ιερώνυμος
Σε μια σημαντική αποκάλυψη προχωρά το σημερινό φύλλο της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ, σύμφωνα με το οποίο ο Αρχιεπίσκοπος στην εισήγησή του προς την Ιεραρχία δήλωσε ότι κινδυνεύουν 2784 θέσεις εργασίας ιερέων που “αυτή τη στιγμή βρίσκονται στον αέρα”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται διαρροή της αρχιεπισκοπής στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, ο Αρχιεπίσκοπος στην εισήγησή του, κάνει αναφορά στις Οργανικές θέσεις της εκκλησίας οι οποίες προσδιορίζονται με Νόμο του 1945 και είναι 6.000 για όλη την Ελλάδα, και οι οποίες διευρύνθηκαν σε 8000 χωρίς όμως καμία δέσμευση της πολιτείας επ΄αυτών.

Σύμφωνα με την ανάλυση της εδημερίδας, ο Αρχιεπίσκοπος φέρεται να υπονοεί, ότι πιθανή απόρριψη της συμφωνίας του με τον κ. Τσίπρα θέτει σε κίνδυνο τις (πλεονάζουσες των 6.000) μισθοδοτούμενες θέσεις κληρικών, που υπολογίζονται σε 2.784. Αντίθετα, με την υιοθέτηση της συμφωνίας θα μπορούσαν να περιληφθούν στη μισθοδοσία ακόμα και οι άμισθοι ιερείς αφού σύμφωνα με την εισήγηση, προκειμένου να περάσει η συμφωνία, το κράτος θα μπορούσε να δεχτεί τη μισθοδοσία περισσοτέρων απ΄όσους ιερείς καλύπτει σήμερα.

Η εφημερίδα τονίζει ότι με αυτό τον τρόπο ο Αρχιεπίσκοπος πιέζει τους ιερείς προκειμένουν να δεχτούν τη συμφωνία του με τον κ. Τσίπρα, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσε να κινδυνέψει το εισόδημά τους.

Με ενδιαφέρον πάντως αναμένεται η αντίδραση του συνδέσμου κληρικών Ελλάδας, που ήδη έχει απορρίψει τη συμφωνία.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ