ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

281.443 πακέτα λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν σε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:27:00 μ.μ. | |
281.443 πακέτα κατασχέθηκαν σε μεγάλη επιχειρηση της αστυνομίας
Νέο πλήγμα στα κυκλώματα που διακινούν λαθραία τσιγάρα από την ΕΛ.ΑΣ., καθώς από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος εξαρθρώθηκε πολυμελής συμμορία που δρούσε στην Αττική, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων καπνικών προϊόντων.


Πιο αναλυτικά, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής, τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 1η Νοεμβρίου, με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ, συνελήφθησαν οκτώ μέλη του κυκλώματος, εκ των οποίων δύο Έλληνες, ηλικίας 23 και 27 ετών, πέντε αλλοδαποί ηλικίας από 20 έως 43 ετών και ένας ανήλικος αλλοδαπός. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθη και ένας ημεδαπός, ως ανεξάρτητος διακινητής.

Στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας αναφορικά με τη δράση αλλοδαπού στην διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων καπνικών προϊόντων, τα οποία αποκρύπτει σε οικία στην περιοχή του Ίλιον, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων, έπειτα από ενδελεχή έρευνα, εξακρίβωσαν την δράση οργανωμένου κυκλώματος με συγκεκριμένη δομή, μέλος του οποίου ήταν και ο προαναφερόμενος αλλοδαπός.

Ο τρόπος δράσης και οι αποθήκες στην Αττική

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της οργάνωσης διατηρούσαν τρείς χώρους-καβάτζες στις περιοχές των Αχαρνών, του Ίλιον και του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, τους οποίους είχαν διαμορφώσει κατάλληλα για την απόκρυψη μεγάλων ποσοτήτων καπνικών προϊόντων ενώ υπεύθυνος για τον καταμερισμό των ποσοτήτων αυτών στο εσωτερικό τους, ήταν ο 27χρονος Έλληνας.

Τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, ήταν επιφορτισμένα με την επιτήρηση των χώρων απόκρυψης, την παραλαβή από τον 27χρονο, των ποσοτήτων των τσιγάρων και του καπνού και την περαιτέρω διακίνηση τους σε αγοραστές, η οποία πραγματοποιούνταν είτε έξω από τις καβάτζες είτε σε προσυμφωνημένα σημεία. Από την έρευνα σε χώρους, οικίες και οχήματα βρέθηκα και κατασχέθηκαν 281.443 πακέτα τσιγάρα και 40.086 συσκευασίες καπνού τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη από το νόμο ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις σχετικές με την δράση του κυκλώματος καθώς και τρία αυτοκίνητα ως μέσα μεταφοράς. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Ανηλίκων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ