ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Ο Γ. Γκιόλας στο 3ο ΓΕΛ Άργους για μια επετειακή εκδήλωση-αφιέρωμα στο πολυτεχνειο με αρτιότητα και ευαισθησία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:08:00 μ.μ. | |
Ο Γ. Γκιόλας στο  3ο ΓΕΛ Αργους για μια επετειακή εκδήλωση-αφιέρωμα στο πολυτεχνειο με αρτιότητα και ευαισθησία
Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας την Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2018, παρακολούθησε στην αίθουσα Μ. Αλέξανδρος στο Άργος, την επετειακή εκδήλωση- γιορτή αφιερωμένη στο Πολυτεχνείο, που είχε διοργανωθεί με αρτιότητα και ευαισθησία, από την Διεύθυνση και τους καθηγητές του 3ου ΓΕΛ Άργους.


Η γιορτή αυτή, που ανασύρει τις φορτισμένες μνήμες εξέγερσης του Πολυτεχνείου 1973, παρουσιάσθηκε με μια πλούσια σύνθεση, που περιείχε βίντεο, αφηγήσεις, απαγγελία ποιημάτων και μικρά σκετσάκια, που απέδωσαν ολοζώντανα το νόημα του αγώνα των φοιτητών και ευρύτερων στρωμάτων της νεολαίας, εργαζομένων και του δημοκρατικού λαού της Αθήνας.
Η επετειακή εκδήλωση κάλυψε σύντομα αλλά ολοκληρωμένα το ιστορικό της Χούντας της 21ης Απριλίου 1967, του ανελεύθερου καθεστώτος των Συνταγματαρχών. Έγινε αναφορά στις ιστορικές στιγμές και στην συγκυρία που επικρατούσε τότε στην Ευρώπη και τον κόσμο, με έμφαση στο Μάη του ’68, το Γούντστοκ στις ΗΠΑ και στην αντίστοιχη εξέγερση των φοιτητών στην Ταυλάνδη.
Ο βουλευτής σε σύντομο χαιρετισμό του στο τέλος της εκδήλωσης, στάθηκε και επεσήμανε τον δυναμισμό και την αποκοτιά της νιότης, που αποτέλεσε τη σπίθα του αγώνα για την κατάλυση του ανελεύθερου καθεστώτος της Δικτατορίας. Τα ίδια συνθήματα και τα προτάγματα του αγώνα των φοιτητών του ’73 για Ψωμί, Παιδεία και Ελευθερία είναι διαχρονικά και συνδέουν το νήμα της αγωνιστικής πορείας του λαού, για την συνέχιση των κοινωνικών αγώνων και τη διεκδίκηση των ώριμων αιτημάτων της Νεολαίας και του λαού.
Συνεχάρη τέλος, την Διευθύντρια του 3ου ΓΕΛ Άργους κα Νικολέττα Ματσιμάνη, τους υπεύθυνους καθηγητές της εκδήλωσης, Στυλιανή Σταματάκη, Δημήτριο Ασπρίδη και Χριστίνα Σιδέρη, και ιδιαίτερα τους μαθητές που συμμετείχαν στα δρώμενα και παρουσίασαν όλοι με εύληπτο και τόσο ευαίσθητο τρόπο, στους πολλούς θεατές (γονείς και μαθητές) που κατέκλυσαν την αίθουσα, το νόημα της επετειακής εκδήλωσης για το Πολυτεχνείο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ