Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2018

Ζευγάρι στη Βρετανία κρατούσε για 4 χρόνια έναν άνδρα ως σκλάβο και τον τάιζαν με ληγμένα τρόφιμα!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:19:00 μ.μ. |
Ζευγάρι στη Βρετανία κρατούσε για 4 χρόνια έναν άνδρα ως σκλάβο και τον τάιζαν με ληγμένα τρόφιμα!
Άνδρας από την Πολωνία κρατείτο για 4 χρόνια ως σκλάβος στο σπιτάκι του κήπου ενός ζευγαριού στη Βρετανία και έτρωγε ληγμένα τρόφιμα…

Ανάγκαζαν τον αλλοδαπό να εργάζεται με αντάλλαγμα ληγμένα τρόφιμα, γνωστοποίησαν οι αρχές, αποκαλύπτοντας άλλη μία ακόμη υπόθεση σύγχρονης δουλείας στη χώρα.

Συγκεκριμένα, μία 56χρονη γυναίκα και ένας 54χρονος άνδρας από το Τσίλγουορθ στη νότια Αγγλία συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για σύγχρονη δουλεία, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός οργανισμός Gangmasters and Labour Abuse Authority (GLAA).

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το προσωπικό ενός κέντρου υγείας ειδοποίησε τις αρχές όταν ένας Πολωνός άνδρας ηλικίας περίπου 40 ετών κατήγγειλε ότι τον εξανάγκαζαν να εργάζεται έναντι τροφής.

Ο άνδρας, την φροντίδα του οποίου έχουν αναλάβει οι υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας, κατήγγειλε, επίσης, ότι δεν είχε τουαλέτα με καζανάκι και τον υποχρέωναν να κοιμάται σε μια ξαπλώστρα ηλιοθεραπείας, μέσα στην τσιμεντένια αποθήκη.

“Τον 21ο αιώνα, κανείς δεν πρέπει να εξαναγκάζεται να ζει σε τέτοιες ταπεινωτικές και αηδιαστικές συνθήκες” δήλωσε ο Τόνι Μπέρν, ο επικεφαλής ερευνητής του GLAA, του βρετανικού οργανισμού κατά της δουλείας.

Η σύλληψη του ζευγαριού έγινε λίγες εβδομάδες αφότου οι αρχές στη βόρεια Αγγλία διέσωσαν άλλο ένα φερόμενο θύμα σύγχρονης δουλείας, που ζούσε σε μια αποθήκη για 40 χρόνια. Ένας 79χρονος συνελήφθη.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ