ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

5η Επιστημονική Ημερίδα για τη Γαλακτοκομία και την Τυροκομία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:00:00 π.μ. |
5η Επιστημονική Ημερίδα για τη Γαλακτοκομία και την Τυροκομία
H 5η Επιστημονική Ημερίδα για τη Γαλακτοκομία και την Τυροκομία, θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, 10 Νοεμβρίου στο Metropolitan Expo, πλησίον του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών, στα Σπάτα Αττικής.

Η ημερίδα, με ελεύθερη φυσικά είσοδο, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης DAIRY EXPO 2018, της μεγαλύτερης επαγγελματικής έκθεσης για τον γαλακτοκομικό και τυροκομικό κλάδο στην Ελλάδα.

5η Επιστημονική Ημερίδα Γαλακτοκομίας & Τυροκομίας 

Επιστημονική επιμέλεια:

Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων – Τμήμα Γάλακτος Ιωαννίνων, ΕΛΓΟ- Δήμητρα

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Συνεδριακός χώρος /Hall3/Αίθουσα 3, Metropolitan Expo, Πλησίον Δ.Α.Α., Σπάτα, Αττική

10.30-11.00: Προσέλευση- Χαιρετισμός διοργανωτών- Χαιρετισμός: Θεοφύλακτος Μασούρας- Αναπληρωτής Καθηγητής, Εργαστήριο Γαλακτοκομίας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

11.00- 11.15: «Σύγχρονες τάσεις στα γαλακτοκομικά προϊόντα»

Δρ. Α. Μέγα, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Διευθύντρια Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Προϊσταμένη Εποπτείας Γάλακτος Ηπείρου

11.15- 11.30: «Ο πολυλειτουργικός ρόλος των μικροοργανισμών στα γαλακτοκομικά προϊόντα και η συλλογή μικροοργανισμών ACA-DC»

Ε. Μανωλοπούλου, Γ. Ζουμποπούλου, Μ. Γεωργαλάκη, Ρ. Αναστασίου, Μ. Κάζου, Β. Αλεξανδράκη, Α. Ακτύπης, Ε. Τσακαλίδου

Εργαστήριο Γαλακτοκομίας, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

11.30- 11.45: «Μελέτη του ρόλου των διαστελεχιακών αλληλεπιδράσεων στην ανάπτυξη του μικροοργανισμού Listeriamonocytogenes σε διαφορετικά τυροκομικά προϊόντα και στη μετέπειτα επιβίωσή του κατά την έκθεση σε συνθετικό γαστρικό υγρό»

Μ. Γκερέκου, Μ. Γεωργούλια, Κ. Αθανασέλη, Ε. Δροσινός, Π.Ν. Σκανδάμης

Εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου και Υγιεινής Τροφίμων και Ποτών, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

11.45- 12.00: «Μελέτη και εφαρμογή ωσμωτικής διεργασίας για την παραγωγή καινοτόμου προϊόντος αφυδατωμένου λευκού τυριού»

Χ. Κουμανδράκη1, Μ. Γιαννόγλου1, Β. Ανδρέου 1, Ε. Δερμεσονλούογλου1, Π. Ταούκης1, Γ. Κατσαρός 2

1Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων, Σχολή Χημικών Μηχανικών, ΕΜΠ

2 Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

12.00- 12.15: «Χρήση γαλακτοκομικών παραπροϊόντων στην τυροκομία: Η ενσωμάτωση βουτυρογάλακτος σε τυρί μειωμένης λιποπεριεκτικότητας»

Λ. Σακκάς, Ε. Αλατίνη , Γ. Μοάτσου

Εργαστήριο Γαλακτοκομίας, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

12.15-12.30: «Aξιοποίησηαίγειου γάλακτος με την παρασκευή φρέσκου και ημίσκληρου τυριού»

Ε. Κονδύλη, Ε. Παππά, Λ. Μποσνέα

Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων- Τμήμα Γάλακτος, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

12.30- 13.00: Ερωτήσεις- απαντήσεις- τοποθετήσεις συνέδρων


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ